Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
25.10.2024 16:29:22
Deli članek:

Na koga vse v Fazaneriji ne računajo več? Odzval se je trener

alesfevzer.com

V črno-beli zasedbi je preveč igralcev.

V preteklih dneh so kar močno odmevala namigovanja, da so v Fazaneriji na stranski tir menda postavili štiri igralce. Po teh navedbah Oskar Drobne naj ne bi več računal na Marka Strajnarja, Gala Kureža, Anela Zulića in Srđana Spiridonovića, ki je medtem že zapustil črno-bele. Z vodilnimi možmi kluba se je sporazumel o prekinitvi pogodbe. "Z njim smo že nekaj časa imeli dogovor, da bo odšel. Ker nima smisla, da se pri nas ne počuti dobro, mi pa nimamo nič od njega. Razhajali smo se. Je kakovosten igralec, ki pa je za Muro dal premalo," je pojasnil Oskar Drobne.

Kaj pa ostali? "Enostavno imamo preveč igralcev. Trenutno stanje je takšno, da imamo zelo širok kader. Odločitev kluba je, da v nadaljevanju sezone namenimo več priložnosti mlajšim igralcem. Imamo svoje reprezentante, na katere moramo gledati," je odvrnil trener Sobočanov in pristavil, da je bilo v nekaterih medijskih zapisih tudi kar nekaj zmot.

Želeli smo bolj konkreten odgovor. Kdo so igralci, na katere v prekmurskem nogometnem hramu ne računajo več? "Računamo na vse, a nekateri niso v dolgoročnem načrtu. Predvsem igralci, ki so na posoji. Ker imamo na teh položajih lasten kader. Verjamem, da to za te fante v tem trenutku ni najbolj sprejemljivo, ali dobro, toda na dolgi rok bodo spoznali, da je to boljše za njih. Ker morajo igrati," je povedal Oskar Drobne. Imen ni razkril, a je jasno, da je imel v mislih predvsem Marka Strajnarja, ki ima status posojenega igralca Maribora, in Anela Zulića, ki ga je posodil danski Viborg. Status trenutno poškodovanega Edina Julardžije, ki je posojen iz Sarajeva, po naših informacijah za zdaj naj ne bi bil vprašljiv.