Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.10.2024 13:35:40
Deli članek:

NZS razkrila termin večnega derbija, ki se je gosposko uklonil dekletom

alesfevzer.com

Težko pričakovani obračun Olimpije in Maribora v 15. krogu prve lige Telemach bo v nedeljo, 10. novembra.

Da se bosta večna tekmeca med seboj udarila v nedeljo, je bilo bolj ali manj jasno, saj bodo Ljubljančani v četrtek, 7. novembra, v okviru konferenčne lige gostovali v Helsinkih. Zdaj je dokončno jasno, da bo večni derbi na sporedu v nedeljo ob 15. uri.

Nemara drži, da bi bila tekma pozneje, denimo, pod reflektorji, kar doda nekaj leska in atraktivnosti, če ne bi bila v istem dnevu v prestolnici tudi tekma ženskih košarkarskih reprezentanc Slovenije in Madžarske. Izjemno pomembna kvalifikacijska tekma za nastop na evropskem prvenstvu bo v dvorani na Kodeljevem ob 18. uri, in ker gre za Fibino uradno tekmovanje, seveda premik termina ni mogoč.

Gosposko, kot to veleva bonton, so se dekletom tokrat uklonili fantje, ki so – tudi zaradi lažje organizacije vseh deležnikov, predvsem redarske službe, policije in televizije Šport TV, ki bo pokrila oba dogodka – prek krovne organizacije NZS svoj termin premaknili na zgodnejšo uro. Takšen razplet gotovo ustreza tudi tistim športnim navdušencem, ki si želijo ogledati obe tekmi.

Spomnimo: prvi večni derbi v tej sezoni, 25. avgusta v mariborskem Ljudskem vrtu, se je končal brez zmagovalca. Mreži sta zatresla – oba v prvem polčasu – Žiga Repas in Justas Lasickas.