Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.10.2024 12:59:42
Deli članek:

Odlična novica za navijače Maribora, vijoličasti bodo proti Muri zelo okrepljeni

Grega Wernig

Nogometaše Maribora jutri čaka veliki prekmursko-štajerski derbi na Fazaneriji.

To bo druga tekma vijoličastih pod taktirko novega trenerja Boštjana Cesarja, ki je svoj ognjeni krst opravil z odliko in na zmeraj težkem gostovanju na Žaku pri Bravu uspel vknjižiti prvo zmago na svoji samostojni trenerski poti. 

Jutri bo imel priložnost za še drugo. A pred Mariborčani je vse prej kot lahka naloga, resda je Mura v precej kaotičnem stanju, toda Prekmurci so na domačem igrišču vedno lahko zelo nevarni. Cesarja lahko veseli dejstvo, da bo imel po odsluženi kazni rumenih kartonov na voljo oba brata Repas, po bolezni se vrača tudi Luka Krajnc, ki bo brez dvoma zasedel mesto v začetni enajsterici, saj je zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov kaznovan Lan Vidmar. 

Še bolj pa lahko Cesarja veseli dejstvo, da je končno nastopil čas, da bo v zapisniku za uradno tekmo največja poletna okrepitev, robustni napadalec Benjamin Tetteh, ki so ga pod Kalvarijo uspeli dovolj dobro pripraviti, da bo lahko odigral vsaj nekaj svojih prvih minut na uradni tekmi za šestnajstkratne slovenske državne prvake. "Tetteh je začel trenirati pred dvema tednoma. Ta teden je dobro treniral, imel tudi testiranje. Njegovo fizično stanje je veliko boljše. Na treningih dobro dela in bo kandidiral za tekmo z Muro," je razkril Cesar. 

In razložil tudi, kakšno je stanje s Hilalom Soudanijem, ki se je v mariborski kader vrnil za tekmo z Bravo in zabil tudi edini zadetek v Spodnji Šiški. "Soudani je cel teden treniral brez težav. Njegovo fizično stanje se je izboljšalo. Res pa je, da moramo biti pazljivi, kajti v tednu dni bomo imeli kar tri tekme. Tempirali ga bomo in dodajali njegove minute," je povedal Cesar.