Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.10.2024 11:00:31
Deli članek:

Zmaji v Evropi bruhajo ogenj, neverjetno, kaj uspeva Olimpiji

alesfevzer.com

Nogometaši Olimpije na domačih evropskih tekmah v letošnji sezoni sploh še ne poznajo poraza.

Letošnja evropska sezona je za slovenski klubski nogomet zgodovinska, saj v konferenčni ligi igrata kar dva kluba. Olimpija in Celje sta v četrtek prišla tudi do prve zmage, aktualni državni prvaki so doma na kolena spravili Basaksehir s 5:1, zmaji pa so v Stožicah premagali Lask.

Če zraven prištejemo še kvalifikacije, je bila to za Ljubljančane že četrta letošnja domača tekma v Evropi, na prav vseh pa so slavili zmago. Še več, skupno so dosegli 12 zadetkov, vratar Olimpije Matevž Vidovšek, ki je branil na prav vseh omenjenih tekmah, pa ni prejel niti enega samega zadetka. Gol razlika Olimpije tako znaša skoraj neverjetnih 12:0.

In kdo so bili tekmeci, ki so v zmajevem gnezdu občutili moč zmajev? Olimpija je s kvalifikacijami za konferenčno ligo začela v drugem krogu, v Stožicah pa za začetek premagala ukrajinsko Polisjo z 2:0. Naslednji tekmec v Ljubljani je bil moldavski Šerif, ki ga je Olimpija premagala s 3:0, za konec kvalifikacij pa se je zgodila še tista odmevna tekma Olimpija - Rijeka, ki so jo Ljubljančani dobili s kar 5:0.

Če k tem desetim zadetkom prištejemo še dva proti Lasku, potem to skupaj znaša 12.