Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(rp)
(rp)
15.10.2024 12:11:29
Deli članek:

Legenda v glavo: Podpiram Cesarja, Šuler pa ne bo več dolgo športni direktor, saj je ...

alesfevzer.com

Nekdanji reprezentant Alfred Jermaniš – Švicko je bil že v času EP kritičen do RTV Slovenija. Kritiko je za časopis Ekipa izrazil tudi tokrat, za razliko od mnogih pa podpira odhod Cesarja k Mariborčanom, ne glede na časovnico.

Že med evropskim prvenstvom v Nemčiji je Švicko dejstvo, da je slovenska nacionalna televizija na dan predvajala samo eno tekmo, ostalih pa ni bilo moč gledati na nobeni od televizij iz sosednjih držav, ki so bile zatemnjene, označil za sramoto in cenzuro na najvišji ravni. "Nekaj podobnega je delala Severna Koreja leta 2010, ko so po porazu njihove reprezentance z 0:7 s Portugalsko ukinili predvajanje svetovnega prvenstva," je takrat dejal.

Tudi tokrat si tekem slovenske izbrane vrste ni ogledal, saj pravi, da se je raje odločil za paket, ki vključuje angleško, špansko in italijansko ligo, namesto da bi gledal bangladeško, pakistansko, finsko in arabsko ligo. Ob tem pa ni razmišljal, da ne bo več mogel gledati reprezentance. "Sramota je, da RTV Slovenija ne prenaša reprezentančnih tekem, pri čemer celo mislim, da umetno ustvarja ozračje, da nogomet ni najbolj popularen šport v Sloveniji," je še vedno jezen na nacionalko.

Zdaj 57-letni Koprčan, kjer je leta 2004 tudi končal kariero, je izrazil tudi svoje mnenje o potezi Boštjana Cesarja in njegovega nenadnega odhoda iz reprezentance v Maribor. "Pogosto se dogaja, da klubi menjavajo trenerje prav med reprezentančno pavzo, zato poteza Maribora ni nič nenavadnega. Boštjan je tej Sloveniji dal ogromno in zanjo kot edini odigral več kot sto tekem. Vsekakor podpiram njegovo odločitev, da gre po samostojni poti. Klubov, kot sta Maribor ali Olimpija, se enostavno ne zavrača," ima glede tega vso njegovo podporo.

Ob tem je še izrazil svoje prepričanje, da tudi Marko Šuler ne bo več dolgo v vlogi športnega direktorja Mariborčanov, saj je on v klub pripeljal Cesarjevega predhodnika Anteja Šimundžo in bodo turški vlagatelji gotovo tudi v tej vlogi hoteli imeti svojega človeka. 

arhiv Ekipe