Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
15.10.2024 09:27:15
Deli članek:

Volitve predsednika NZS. Je Mijatović res edini? Tukaj je odgovor, za podpredsednika kandidira tudi nekdanji selektor

Drago Wernig - TAKA

Volilna skupščina bo 24. oktobra.

Zdelo se je, da bomo 24. oktobra na volilni skupščini NZS spremljali dvoboj za položaj prvega moža krovne organizacije. Kot je znano, se je na kandidaturo pripravljal Drago Kos, toda nekdanji odlični sodnik je kmalu spoznal, da proti aktualnemu predsedniku nima možnosti, zato se je umaknil in hkrati opozoril, da obstaja veliko problemov, ki se jih je treba lotiti. In lotil se jih bo Radenko Mijatović, ki je edini poslal kandidaturo in torej nima tekmeca. Resda vedno obstaja možnost, da se lahko kaj zaplete, vendar je jasno, da bodo volitve zgolj formalnost in da bo zdajšnji predsednik dobil novi štiriletni mandat. Kakšno podporo ima, zelo nazorno skriva seznam njegovih predlagateljev, in sicer Medobčinske nogometne zveze Celje, Gorenjske Kranj, Koper, Lendava, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Ptuj ter Zveza nogometnih sodnikov Slovenije.

Za štiri podpredsedniška mesta se bodo potegovali Dejan Germič (predlagatelj: MNZ Maribor), Mihael Zrimec (predlagatelj: MNZ Gorenjske Kranj), Gvido Mravljak (predlagatelj: MNZ Ljubljana), Stanko Glažar (predlagatelj: MNZ Ptuj), Danilo Kacijan (predlagatelj: MNZ Murska Sobota) in nekoliko presenetljivo tudi Damir Rob, nekdanji selektor ženske reprezentance in trener Nafte kandidira s podporo Zveza nogometnih trenerjev Slovenije.

Kandidatka za voljeno članico Izvršnega odbora NZS je Maja Berger Levičar, ki sta jo predlagala MNZ Ljubljana in MNZ Nova Gorica.