Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
žl
žl
15.10.2024 11:00:13
Deli članek:

Olimpija povečuje število reprezentantov: Raul Florucz bo pridobil novo državljanstvo

alesfevzer.com

Olimpija se bo lahko kmalu pohvalila z novim reprezentantom. Raul Florucz bo nadel opravo z romunskim grbom.

Ob odločilni tekmi mlade reprezentance v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo do 21 let so imeli v zmajevem gnezdu kar nekaj razlogov za zadovoljstvo. V udarni enajsterici Slovenije so začeli trije trenutni nogometaši Olimpije (Ratnik, Ristić, Brest, ob tem je Dino Kojić v igro vstopil s klopi) in še trije nekdanji zmaji oziroma člani ljubljanskega mladinskega pogona (Sešlar, Ostrc, Zeljković). Na nasprotni strani je v osrčju avstrijske obrambe tekmo začel Pascal Estrada, ki je še v prejšnji sezoni nosil zeleno-beli dres.

Dokaz, da se (tudi) v mladinskih vrstah Olimpije dela dobro in da Ljubljančani prispevajo konkreten delež, ko gre za perspektivne doma vzgojene nogometaše, čeprav se jih je dolgo časa držal drugačen, prej ravno nasproten sloves.

V zadnjem obdobju ima Olimpija precej redno svoje predstavnike tudi na članski ravni reprezentančnega nogometa, Matevž Vidovšek po potrebi v vratih Slovenije nadomešča kapetana Jana Oblaka, Justas Lasickas je že dolgo časa nepogrešljiv člen litovske izbrane vrste. Že novembra pa bodo zmaji očitno močnejši še za enega članskega reprezentanta.

alesfevzer.com


Pridobivanje državljanstva
Čeprav je imel v uvodu v sezono tudi nekaj težav s poškodbami, je Raul Florucz eden ključnih členov zaenkrat zelo uspešne čete Victorja Sancheza. Na to so že dalj časa pozorni tudi marsikje v tujini, a ne le v klubih. Njegov razvoj so podrobno spremljali tudi v Romuniji, od koder izvirata starša sicer v Avstriji rojenega nogometaša.

Raul Florucz je zbral tri nastop za avstrijsko reprezentanco do 19 let, ves čas pa je obstajala možnost, da bi s pridobitvijo drugega državljanstva oblekel dres romunske izbrane vrste. V Romuniji so prepričani, da je ta trenutek zelo blizu.

Raul je nedavno potrdil, da je v postopku pridobivanja romunskega državljanstva, pomembno vlogo pri tem pa je odigral legendarni strateg Mircea Lucescu, ki je letos poleti prevzel vodenje romunske reprezentance. Lucescu naj bi se namreč na lastne oči prepričal o kakovosti krilnega napadalca Olimpije.

alesfevzer.com

"Selektorjevo naklonjenost si štejem v veliko čast. Dejstvo, da si je pripravljen ogledati moje predstave in da razmišlja o tem, da bi me vpoklical v reprezentanco, je zame nekaj neverjetnega. Zelo sem srečen," je ob tem romunskim medijem zaupal Raul in dodal: "V čast bi mi bilo zastopati državo, iz katere prihajajo moji starši."