Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.10.2024 09:14:45
Deli članek:

Camoranesi z novim izzivom, glejte, kam se seli nekdanji sloviti trener Maribora

Grega Wernig

Nekdanji trener Maribora si je našel novo službo.

Nekdanji svetovni prvak z italijansko izbrano vrsto Mauro Camoranesi je pustil velik pečat tudi v Sloveniji. Kot trener Tabora iz Sežane je navdušil javnost, nato je dobil klic, ki ga ni mogel zavrniti. Maribor si ga je želel v svojih vrstah, po slabe pol leta pa je februarja 2021 končal s svojo slovensko avanturo.

Sledila je selitev v Francijo, kjer je bil pomočnik trenerja Marseilla, ta zgodba pa se je ekspresno hitro končala, saj je že po dobrem tednu dni zapustil francosko ligo. Po letu dni premora se je odpravil na Malto, kjer je vodil Floriano, se spogledoval z naslovom prvaka, nato pa je moral po katastrofalnem zaključku in treh zaporednih porazih priznati premoč Hamrunu.

Pogodbe niso podaljšali, toda 48-letni v Argentini rojeni Italijan ni ostal dolgo brez službe.  Prejšnji teden se je lotil novega izziva v svoji trenerski karieri, če bo potekalo vse po pričakovanjih in željah, bo vsaj do konca sezone vodil nogometaše ciprskega prvoligaša Karmiotisse. Slednja je po šestih odigranih tekmah v konkurenci 14 ekip na 10. mestu.