Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.10.2024 11:24:42
Deli članek:

Je bila Olimpija na prvi tekmi konferenčne lige oškodovana? Za Skomino ni nobenega dvoma

Profimedia

Olimpija je na prvi tekmi ligaškega dela konferenčne lige izgubila z nemškim Heidenheimom.

Prva tekma nove sezone v konferenčni ligi se za slovenska predstavnika ni končala po željah. Celjani so na Portugalskem z 1:3 klonili pred Vitorio, medtem ko je Olimpija na gostovanju priznala premoč Heidenheimu. Nemški bundesligaš je bil boljši z 2:1, navijači Olimpije pa so imeli po tekmi kar nekaj grenkega priokusa. Tudi zaradi enajstmetrovke, ki jo je Matevž Vidovšek sicer obranil, a je odbitek v mrežo pospravil mladi in nadarjeni zvezdnik ekipe Paul Wanner. 

Albanski sodnik Enea Jorgji je na najstrožjo kazen pokazal zaradi domnevnega igranja roke Petra Agbe, a je bilo že na posnetku jasno, da gre za zelo mejno situacijo. Vse skupaj je v oddaji Pod prečko komentiral tudi nekdanji najboljši slovenski sodnik Damir Skomina. "Ob ogledu posnetkov, ki so na voljo, bi raje videl, da se takšen kazenski udarec ne dosodi. Tako bi imel sodnik precej manj težav. Sodnik je zaznal gib roke Agbe, iz teh posnetkov pa nimamo dokaza, da je igral z roko. VAR pa potrebuje jasen dokaz, ker je bila sodnikova odločitev kazenski udarec, da igre z roko ni bilo. Obstaja pa nek dvom, ali se je žoge dotaknil s komolcem. Za tekmo bi bilo bolje, če bi bila odločitev igra," je dal Skomina jasno vedeti, da je bila Olimpija oškodovana. 

Hkrati pa je dodal, da bi moral sodnik na igranje z roko res pokazati nekoliko kasneje, ko je žoga v roko zadela Ahmeta Muhamedbegovića, a se je v tej situaciji odločil drugače.