Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.08.2024 08:34:47
Deli članek:

Zdaj je na vrsti Evropa: Tekmeci Olimpije z odmevno zmago, nasprotnik Maribora in Celja pa ...

Martin Metelko

Pred Mariborom, Celjem in Olimpijo je evropska preizkušnja.

Peti krog Prve lige Telemach je pod streho, vsi trije slovenski klubi, ki so še zmeraj v igri za skupinski del evropske konferenčne lige, pa so remizirali. Maribor na gostovanju pri Radomljah (1:1), nogometaši Olimpije in Celja pa so se po odlični predstavi v Stožicah razšli z 2:2. Kaj pa njihovi evropski tekmeci?

Celjani se bodo pomerili z armenskim Pjunikom, ki na prvo domačo zmago v letošnji sezoni še čaka. Po dveh odigranih tekmah je na devetem mestu v konkurenci enajstih ekip, nazadnje je z 0:2 pred domačimi gledalci izgubil z Alaškertom. Dvoboj Celja in Pjunika se bo začel ob 18. uri.

Uro kasneje se bo v Stockholmu začel dvoboj Djurgarden - Maribor. Švedska zasedba je po 19. odigranih krogih na 3. mestu, a pred evropsko preizkušnjo nima ravno najboljše popotnice. Z AIK-om je konec minulega tedna izgubila z 0:2, na zadnjih štirih tekmah pa je slavila zgolj enkrat.

Olimpiji na poti proti skupinskemu delu konferenčne lige stoji Rijeka. Sosedski dvoboj se bo začel ob 20. uri, nogometaši z Reke pa se bodo v boj z zmaji podali z lepo popotnico. Druga ekipa hrvaške lige je s kar 4:0 odpravila Istro 1961, vse delo pa so Rečani opravili v prvem polčasu, ko so med 19. in 28. minuto dosegli tri zadetke.

Povratne tekme bodo na sporedu 29. avgusta, vsi trije slovenski klubi bodo igrali pred domačimi gledalci.