Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.08.2024 02:48:10
Deli članek:

Svetovni zvezdnik dočakal svoj klub v premier ligi, a sredi tekme odbrzel – v Beograd

Profimedia

Otroške sanje so se mu uresničile, po dolgih 22 letih je njegov klub Ipswich Town spet med elito. Ko je bil zadnjič, je imel 11 let.

Eden najuspešnejših glasbenikov današnjega časa Ed Sheeran je velik navijač Ipswicha. Pred kratkim je celo kupil manjši delež v klubu. Ne zaradi tega, da bi si priskrbel stolček v upravi, da bi kakorkoli vplival na klubske odločitve, ampak zaradi ljubezni do kluba. Investicija mu prinaša le sedež v vip loži na stadionu.


Na prvi tekmi po vrnitvi v premier ligo, v obračunu z Liverpoolom, je izbrano mesto na stadionu Portman Road izkoristil le deloma. Potem ko se je pred velikim dvobojem v modrem dresu smukal po navijaški coni in navijačem delil pite, je po prvem polčasu z bliskovito akcijo zapustil stadion, se odpravil na letališče in poletel v Beograd, kjer ga je še isti večer čakal koncert.

Ko je Sheeran stadion zapustil, je bilo na semaforju še 0:0, brez njega na tribuni pa so novinci v ligi prejeli dva zadetka. Favorizirani Liverpool je slavil z 2:0.


"Odkar sem v klubu, je stalno prisoten. Vem, da je že dolga leta naš navijač in da je zelo strasten," je o Sheeranu dejal trener Ipswicha Kieran McKenna. In dodal: "On je globalni superzvezdnik in eden najbolj nadarjenih glasbenikov na svetu. Njegova podpora našemu delu je izjemna in veliko priznanje za klub. Res smo mu hvaležni."

Sheeran je sicer rojen v Halifaxu, približno 270 kilometrov severno, a se je pri štirih letih z družino preselil v neposredno bližino Ipswicha – v le dobrih 20 kilometrov oddaljeni Framlingham, kjer je odraščal vse do selitve v London. A na londonske klube se požvižga, njegovo nogometno srce je ostalo v Ipswichu.