© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN / nu
Ekipa SN / nu
22.07.2024 09:24:53
Deli članek:

Bordeaux tik pred kolapsom, slabe novice tudi za Maribor: Bodo vijoličasti ostali brez milijonov?

Profimedia

Nekoč je bil Bordeaux francoski gigant. V svoji bogati zgodovini je šestkrat osvojil naslov francoskega državnega prvaka, v svojih vitrinah ima še štiri pokalne naslove in tri naslove ligaškega pokala. Leta 1995 je osvojil tudi pokal Intertoto. V njegovem dresu so svojčas igrali Zinedine Zidane, Christophe Dugarry, Pedro Pauleta, Johan Micoud, Alain Giresse, Jean Tigana in številni drugi velikani svetovnega nogometa. Zdaj je Bordeaux tik pred kolapsom. Vse kaže, da bo klub izginil z obličja zemlje, kar je izjemno slaba novica za Maribor.

Kakšno zvezo imajo šestnajstkratni slovenski državni prvaki s šestkratnimi francoskimi, se sprašujete? Zakaj Maribor drži pesti, da Bordeaux ne propade? Odgovor je zelo preprost – denar. Ko je namreč slovenski reprezentančni napadalec prejšnje poletje kot prvi strelec slovenske lige pomahal vijoličastim v slovo in oblekel modro-beli dres Bordeauxa, so Francozi seveda zanj plačali precejšnjo odškodnino. Ta naj bi znašala okrog 2,8 milijona evrov, hkrati si je Maribor zagotovil tudi zelo lepe bonuse in tudi odstotke od naslednje prodaje.

A tukaj nastane težava. Bordeaux je Mariboru obljubil omenjenih 2,8 milijona evrov v treh obrokih, pri čemer naj bi po naših informacijah francoski drugoligaš do zdaj plačal zgolj enega. Dobro obveščeni viri blizu kluba so nam pojasnili, da naj bi bil posel sklenjen tako, da naj bi Bordeaux 60 odstotkov odškodnine plačal takoj, preostalih 40 odstotkov pa v dveh obrokih. Povedano drugače, Bordeaux naj bi v tem trenutku Mariboru dolgoval skorajda milijon evrov zgolj z naslova odškodnine, še pol milijona bojda zaradi bonusov, ki jih je s svojimi dobrimi predstavami v prvi sezoni Mariboru prinesel Vipotnik.

Če Bordeaux slučajno propade, potem se seveda vijoličasti lahko obrišejo pod nosom za približno 1,5 milijona evrov in seveda tudi za vse preostale milijone, ki bi jim jih Vipotnik lahko prinesel bodisi z izpolnitvijo preostalih bonusov, ki so navedeni v pogodbi, bodisi s prodajo v naslednji klub, kajti Štajerci imajo tudi pravico do 10 odstotkov odškodnine pri naslednjem prestopu.

Lastniki Liverpoola prekinili pogajanja
Jutri naj bi bil dan D (nekateri sicer pravijo četrtek), ko bi moral prvi mož Bordeauxa Gerard Lopez javnosti predstaviti rešitev, kako svoj klub rešiti velikanskega dolga. Bordeaux se je v težavah znašel zaradi ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V PONEDELJKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!