Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
10.07.2024 20:26:36
Deli članek:

Kaos v Dortmundu! Neverjeten pretep med Angleži in Nizozemci, leteli so vrči piva, stoli ... (video)

Pred večernim polfinalom evropskega prvenstva v nogometu med Anglijo in Nizozemsko v Dortmundu je dobri dve uri pred tekmo prišlo do navijaškega incidenta, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Skupini nasprotnih navijačev sta si skočili v lase v neki restavraciji, posredovati je morala policija.

Potem ko je bilo pred dvobojem v mestu kljub množici navijačev dolgo časa precej mirno vzdušje, so ga nekoliko pokvarili nekateri pripadniki obeh ekip s pretepom. Predstavnik tamkajšnje policije je za dpa potrdil, da sta se spopadli dve skupini v restavraciji, po zraku so leteli najrazličnejši predmeti, na kraj so napotili več policistov, nekaj udeležencev je poškodovanih.

Kot poroča dpa, je v mestu danes približno 100.000 nizozemskih navijačev, vsi seveda ne bodo mogli priti na stadion, veliko se jih je v sprevodu namenilo na navijaško območje v Westfalenparku. Po podatkih policije je to številčno največji pohod navijačev v tem sicer zelo nogometnem mestu doslej. Angleških navijačev je v Dortmundu po ocenah približno 25.000.