dlake v grlu Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

dan drzavnosti proslava 2024 pl Reporter.si

To je bil gotovo hud udarec za Milana Kučana ...

luka doncic Ekipa24.si

Dončić in druščina iz Grčije poslali ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

navijači slovenija pm Ekipa24.si

Slo-ve-ni-ja! Na tisoče navijačev se je ...

STA
STA
0 21.06.2024 23:02:18

Prvič na letošnjem Euru brez golov

Profimedia
Nogometaši Francije in Nizozemske so se na današnji tekmi drugega kroga evropskega prvenstva v Nemčiji v Leipzigu razšli brez golov. Na današnji prvi tekmi skupine D je Avstrija v Berlinu premagala Poljsko s 3:1.

* Red Bull Arena, gledalcev 38.531, sodniki: Taylor, Beswick, Nunn (vsi Anglija).
* Nizozemska: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake, Schouten (od 73. Veerman), Reijnders, Simons (od 73. Wijnaldum), Frimpong (od 73. Geertruida), Depay (od 79. Weghorst), Gakpo.
* Francija: Maignan, Kounde, Upamecano, Saliba, T. Hernandez, Kante, Tchouameni, Rabiot, Dembele (od 75. Coman), Thuram (od 75. Giroud), Griezmann.
* Rumeni karton: Schouten.
* Rdeč karton: /.

Francosko-nizozemski obračun ni razočaral. Kljub nepriljubljenemu izidu 0:0, prvemu na letošnjem turnirju v Nemčiji, so oboji prikazali atraktivno in všečno predstavo.

Po dveh tekmah so Francozi in Nizozemci zbrali po štiri točke, Avstrijci tri, Poljaki pa so brez njih.

Avstrija se bo v zadnjem krogu skupinskega dela v torek, 25. junija, v Berlinu pomerila z Nizozemsko, Poljska pa v Dortmundu s Francijo. Obe tekmi se bosta pričeli ob 18. uri.

Tulipani so si že v 55 sekundi priigrali prvo priložnost na tekmi, po strelu Jeremieja Frimponga pa je odlično posredoval francoski vratar Mike Maignan in žogo izbil v kot. Galski petelini so tri minute kasneje prvič zagrozili prek Antoina Griezmanna, po njegovem močnem in natančnem strelu pa se je z bravurozno obrambo izkazal Bart Verbruggen.



V prvi polovici polčasa se je nato iskrilo in prašilo na vse strani. Trikolorji so v 14. minuti uprizorili kar dve obetavni akciji: v prvi sta Adrien Rabiot in Griezmann preveč "komplicirala", v drugi pa je Griezmann po lepi podaji N'Gola Kanteja streljal mimo vrat.

A Nizozemci jim niso ostali dolžni, v 16. minuti je Cody Gakpo z roba kazenskega prostora močno streljal, ponovno pa se je izkazal Maignan.

Francozi so v 28. minuti izpeljali novo obetavno akcijo, Marcus Thuram se je izognil prepovedanemu položaju, nato pa nekoliko z desne strani streljal prek vrat.

V zadnjem delu prvega polčasa so gledalci videli pozicijsko igro, nekaj več pobude so imeli Francozi, a ta ni bila tako izrazita.

"Šahovska predstava" se je nadaljevala tudi v prvih petnajstih minutah drugega polčasa, med 60. in 68. minuto pa so kar štirikrat zagrozili Francozi. Najprej je strel Thurama švignil mimo desne vratnice, v drugi akciji je strel z glavo Aureliena Tchouamenija končal prek vrat, v tretji je Verbruggen ubranil Griezmannov strel iz bližine, v četrti pa je Ousmane Dembele vnovič streljal prek vrat.

V času največjih napadov Francije so izbranci nizozemskega selektorja Ronalda Koemana dosegli gol po strelu Xavija Simonsa, a ga je glavni angleški sodnik Anthony Taylor po posredovanju Vara razveljavil zaradi prepovedanega položaja Denzela Dumfriesa.

Oba selektorja sta v zadnjem delu tekme z menjavami skušala obrniti tekmo sebi v prid, a je ostalo pri začetnih 0:0.

Značke: nogomet, euro 2024

Članki iz rubrike