dlake v grlu Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

slovenija anglija pm Ekipa24.si

Nam zavidajo? Hrvati že na dopustu, tako pa ...

tanja-žagar, radio-aktual Njena.si

Iskrena Tanja Žagar razkrila, da je zbolela za ...

navijači slovenija pm Ekipa24.si

Slo-ve-ni-ja! Na tisoče navijačev se je ...

STA
STA
0 21.06.2024 20:02:46

Poljakom ni pomagala niti vrnitev Lewandowskega, Avstrijci so jim zadali še drugi poraz

Profimedia
Avstrijska nogometna reprezentanca je na današnji tekmi 2. kroga evropskega prvenstva v Berlinu premagala Poljsko s 3:1 (1:1). Druga tekma skupine D med Nizozemsko in Francijo bo drevi ob 21. uri v Leipzigu.

Avstrijska nogometna reprezentanca je na tekmi 2. kroga evropskega prvenstva v Berlinu premagala Poljsko s 3:1 (1:1). Druga tekma skupine D med Nizozemsko in Francijo bo drevi ob 21. uri v Leipzigu.

* Olimpijski stadion, gledalcev 69.455, sodniki: Meler, Eyisoy, Ersoy (vsi Turčija).
* Strelci: 0:1 Trauner (9.), 1:1 Piatek (30.), 1:2 Baumgartner (66.), 1:3 Arnautović (78./11 m).
* Poljska: Szczesny, Bednarek, Dawidowicz, Kiwior, Frankowski, Piotrowski (od 46. Moder), Slisz (od 76. Grosicki), Zalewski, Zielinski (od 87. Urbanski), Piatek (od 60. Swiderski), Buksa (od 60. Lewandowski).
* Avstrija: Pentz, Posch, Trauner (od 59. Danso), Lienhart, Mwene (od 63. Prass), Seiwald, Grillitsch (od 46. Wimmer), Baumgartner (od 81. Schmid), Laimer, Sabitzer, Arnautović (od 81. Gregoritsch).
* Rumeni kartoni: Slisz, Moder, Lewandowski, Szczesny; Wimmer, Arnautović.
* Rdeč karton:/.

Avstrija je po uvodnem porazu proti Franciji z 0:1 danes dosegla prvo zmago. Na olimpijskem stadionu v nemški prestolnici je na kolena položila Poljsko, ki je na uvodni tekmi klonila proti Nizozemski z 1:2.

Avstrijci so izjemno napadalno pričeli obračun v Berlinu. Poljake so takoj stisnili na njihovo polovico igrišča, njihova želja po golu je bila poplačana že v deveti minuti, ko je po podaji Philippa Mweneja z leve strani z glavo neubranljivo zadel Gernot Trauner.

Poljaki so po prejetem golu zaigrali ambiciozneje. V 19. minuti je bil Nicola Zalewski le malenkostno nenatančnem po strelu z desetih metrov, enajst minut kasneje pa so po kombinirani akciji izenačili na 1:1, potem ko se je po odbitku na pravem mestu znašel Krzysztof Piatek in žogo pospravil v avstrijsko mrežo.


Končnica prvega polčasa je minila v znamenju Avstrijcev. V 39. minuti so izpeljali bliskovit nasprotni napad, Poljaki pa so v zadnjem hipu blokirali strel Marcela Sabitzerja. Isti igralec je tri minute kasneje sprožil močan strel z 20 metrov, žoga pa je zletela mimo desne vratnice poljskega vratarja Wojciecha Szczesnyja.

V sodnikovem podaljšku je zagrozila tudi Poljska, po prostem strelu Piotra Zielinskega z 20 metrov pa se je izkazal avstrijski vratar Patrick Pentz.

V začetku drugega polčasa je bila igra povsem enakovredna, a brez pravih priložnosti za zadetek.

V 60. minuti je poljski selektor Michal Probierz v "ogenj" potisnil prvega zvezdnika Roberta Lewandowskega, ki je šest minut kasneje - skupaj s svojimi soigralci - doživel nov šok na igrišču, potem ko je Christoph Baumgartner po natančnem strelu z roba kazenskega prostora Avstrijce popeljal do vodstva z 2:1.

V 69. minuti je imel Pentz kar nekaj dela po strelu Karola Swiderskega, v 75. minuti pa se je izkazal tudi Szczesny po poskusu "rezervista" Patricka Wimmerja.

Avstrijci so v 77. minuti izpeljali hiter nasprotni napad, Sabitzerja pa je v kazenskem prostoru zrušil Szczesny. Turški sodnik Umut Meler je takoj pokazal na 11-metrovko, ki jo je realiziral Marko Arnautović.

V zadnjem delu tekme so imeli izbranci nemškega strokovnjaka na klopi Avstrijcev Ralfa Rangnicka še dve lepi priložnosti. Po strelu Stefana Poscha v 84. minuti se je izkazal Szczesny, le minuto kasneje pa je Konrad Laimer streljal mimo vrat.

V sodnikovem podaljšku bi Poljaki lahko omilili poraz, a je bil Kamil Grosicki premalo zbran v končnici akcije, tako da je ostalo pri zmagi Avstrijcev s 3:1.

Značke: nogomet, euro 2024

Članki iz rubrike