elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

matjaz kek mm Ekipa24.si

Razmišljanje slovenskega selektorja, ki se bo ...

Aria miha in saša Njena.si

Aria zrasla v lepotico, ob kateri obstane korak

slovenski navijaci Ekipa24.si

Takšno navijaško vzdušje so v soboto v ...

Ekipa SN / Robert Balantič
Ekipa SN / Robert Balantič
1 23.05.2024 08:47:23

Oglasil se je Petar Stojanović in povedal vse: "Na mizi imam ponudbo Celja! Moja odločitev ..."

Martin Metelko
Slovenski prvaki so po velikem šampionskem slavju zagnali motorje. Z vso silo. V knežjem mestu že nekaj časa ne skrivajo, da se želijo pred novo sezono izdatno okrepiti ter sestaviti ekipo, ki bo odmevnih dosežkov sposobna tudi na mednarodnem prizorišču. In za uresničitev namena niti po naključju ne mislijo varčevati.

Tarča Valerija Kolotila je tudi reprezentančni dvojec. Že nekaj časa je znano, da je najvišje na seznamu želja Petar Stojanović, ki je v pogovoru posebej za Ekipo SN potrdil stike s predsednikom grofov, konkretno ponudbo pa ima po naših informacijah na mizi tudi kapetan poljskega prvoligaša Gornika Erik Janža. 

Predsednik prvoligaša iz knežjega mesta pogosto poudarja, da si želi imeti v zasedbi čim več odličnih slovenskih igralcev, po možnosti reprezentantov. Valerij Kolotilo se je lotil projekta, da bi v Celje privabil Petra Stojanovića, ki je v pretekli sezoni s statusom posojenega igralca Empolija igral v dresu Sampdorie, kjer je bil njegov trener Andrea Pirlo. V serie B je zbral 29 nastopov (20-krat je bil član začetne enajsterice) in se enkrat vpisal med strelce. Klub iz Genove, v katerem je nekoč blestel Srečko Katanec, ni skrival cilja, da se želi vrniti med elito, a je obstal v prvem krogu kvalifikacij. Uspešnejši je bil Palermo, kar je obenem pomenilo konec zgodbe 28-letnega Ljubljančana na Marassiju. Sampdoria je sicer imela možnost odkupa pogodbe, toda dva milijona evrov bi bila menda pripravljena odšteti le v primeru vrnitve v serie A. To kakopak pomeni vrnitev pomembnega člena naše izbrane vrste v Empoli, kjer nima zagotovljenega želenega statusa, a zato zgolj še enoletna pogodba v Toskani ponuja dovolj manevrskega prostora za iskanje nove rešitve.


Ponudba je resna. Spoštovanja vredna!
In v tem so priložnost za 'kapitalca' prepoznali v Celju ter krenili v akcijo. Že pred časom naj bi navezali stik z 'vetrom z desne strani', medtem naj bi mu Valerij Kolotilo že predstavil tudi nadvse konkretno ponudbo. Bogato! Finančni pogoji, ki so jih pripravljeni izpolniti slovenski šampioni, so zares izvrstni. Za razmere na sončni strani Alp 'vesoljski' in primerljivi s tistimi, ki jih nekdanji član Maribora in zagrebškega Dinama ima v Italiji. Petar Stojanović bi bil z naskokom najbolje plačan igralec v slovenski prvoligaški druščini. Po naših informacijah bi v eni sezoni zaslužil skoraj pol milijona evrov! Ali povsem natančno, 480 tisočakov, kar zelo nazorno razkriva ambicije grofov, ki so se kakopak oglasili tudi pri njegovih delodajalcih. Odškodnina, ki jo zahtevajo, ni tako visoka, kot je bila v primeru Sampdorie. Bila naj bi kar krepko nižja in predvsem sprejemljiva za Celjane.

Seveda nas je zanimalo, kaj o vsem skupaj pravi glavni igralec zgodbe. »Lahko potrdim, da je ponudba zelo resna. Spoštovanja vredna. Ampak konkretnejših pogovorov ni bilo, odločitve o svoji nadaljnji poti še nisem sprejel. Bolj ali manj je jasno, da bom to storil po evropskem prvenstvu, na katerega sem zdaj popolnoma osredotočen, vsekakor pa bom potem temeljito premislil, kako in kaj naprej. Več je dejavnikov, ki bodo vplivali na to, toda Celjani imajo vse moje spoštovanje. Tako zaradi ponudbe kot zaradi tega, kaj delajo za slovenski nogomet. Nekaj izjemnega. Vsa čast, kapo dol,« je odvrnil Petar Stojanović, ki se na Brdu pri Kranju že pripravlja na vrhunec kariere prihodnji mesec v Nemčiji.

CELOTEN POGOVOR S PETROM STOJANOVIĆEM TUDI O TEM, ALI JE PREJEL TUDI KLIC MARIBORA, SI LAHKO PREBERETE V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike