IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Ekipa SN / nu
Ekipa SN / nu
7 03.04.2024 12:55:12

Če ne bi bilo njega, ne bi bilo Tavaresa ... Zahović razkril, kakšen pečat je v Mariboru pustil Nilton!

Grega Wernig
Bil je eden prvih nakupov v eri Zlatka Zahovića. In čeprav je v vijoličastem dresu odigral zgolj leto in pol, je v novejši zgodovini Maribora pustil neizbrisljiv pečat. Zaradi svojih iger, zaradi svoje srčnosti in tudi zaradi – Marcosa Tavaresa. Če ne bi bilo Niltona, ne bi bilo Tavaresa, pošteno priznava ZZ Top, s katerim smo se po smrti vezista z Zelenortskih otokov, ki je večino svoje kariere preživel na Portugalskem, pogovarjali o tem, kaj je Nilton pomenil za šestnajstkratne slovenske državne prvake.

"Šok, bil je še mlad. Ta novica me je zares pretresla. Upal sem, da gre za prvoaprilsko šalo. V prvem trenutku. A seveda sem vedel, da je to premočna novica, da bi se z njo nekdo tako šalil. V tistem trenutku ti gredo številne stvari skozi glavo, upaš pač, da ni res. Toda potem se hitro zaveš, da je vse res. Zares žalostna novica. Rad bi izkoristil to priložnost ter izrazil iskreno sožalje svojcem in prijateljem. Odšel je velik človek," nam je v uvodu, ko smo ga povprašali, ali bi želel povedati nekaj besed o Niltonu, dejal Zlatko Zahović. Ravno on je bil tisti, ki ga je pripeljal v Maribor.

Robustnega obrambnega vezista smo sicer poznali že iz časa, ko je igral za Koper, s katerim je osvojil tudi naslov pokalnega zmagovalca, iz Kopra je potem odšel v ciprski Ethnikos, januarja 2008 pa je prišel k vijoličastim kot eden prvih nakupov v eri Zlatka Zahovića. "Ne vem, ali ni bil sploh prvi. Po prodaji Makrieva smo malce zadihali in počasi začeli graditi ekipo. Nilton je bil svoj čas član Boaviste, preden je prišel v Maribor, pa smo ga v Sloveniji že spoznali v dresu Kopra. Meni je na začetku dajal vtis, da bi lahko s svojim profesionalizmom in agresivnostjo zelo pomagal graditi našo zgodbo. In z njim smo res zadeli! Bil je profesionalec od glave do peta. Na vsakem treningu je dal vse od sebe in s tem je za seboj povlekel še vse ostale, da so tudi oni začeli razmišljati v tej smeri. O tej novi zgodbi. Zame je pustil velik pečat v novejši zgodovini Maribora," je razložil najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance.


Bil sem proti preizkušnjam, a zanj sem naredil izjemo
V mariborskem dresu je v letu in pol zbral 46 nastopov, dosegel je tudi štiri zadetke. V mariborskem dresu je v letu in pol zbral 46 nastopov, dosegel je tudi štiri zadetke. Z vijoličastimi se je veselil naslova slovenskega državnega prvaka, v spominu mariborskih navijačev bo ostal tudi kot strelec drugega mariborskega gola na prvi tekmi po prenovitvi Ljudskega vrta. Na tekmi z Nafto, v kateri je Maribor zmagal s 3:1, je kot prvi za Lendavčane zadel Arpad Vaš, nato je spektakularen zadetek dosegel izjemni Zoran Pavlović. Slednji je Niltonu asistiral pri njegovem golu z glavo za 2:1, končnih 3:1 pa je postavil Marcos Tavares. Fotografija Niltonovega veselja z navijači po doseženem golu je šla v anale in še vedno krasi enega izmed hodnikov Ljudskega vrta, v mariborske anale pa se je vpisal tudi Nilton. Ne toliko zaradi svoje igre kot zaradi poteze, ki je za zmeraj spremenila tok vijoličaste zgodovine. Ravno on je bil namreč tisti, ki je Marcosa Tavaresa predlagal ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: nilton, zahović, maribor

Članki iz rubrike