IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Ekipa SN / nu
Ekipa SN / nu
10 02.04.2024 08:26:24

Zvezdnik Maribora Soudani, kot ga še ne poznate! O Stojanoviću, Zahoviću, Keku in še in še: Prosim te, daj vse ...

Grega Wernig
Čeprav nas je predstavnik za stike z javnostjo Maribora opozoril, da Hilal Soudani morda ne bo najboljše volje, češ da je malce slaboten zaradi ramazanskega posta, nas je Alžirec pričakal takšen, kot je pravzaprav zmeraj. Nasmejan in prešerne volje. S svojo pozitivno energijo, ki jo žarči pravzaprav na vsakem koraku, je odgovarjal na naša vprašanja in spregovoril o svoji prvi (še ne končani) sezoni v Ljudskem vrtu, o tisti kontroverzni tekmi z Muro, o Josipu Iličiću, Zlatku Zahoviću, Damirju Krznarju in še marsičem.

Ko smo se dogovarjali za intervju, nam je vaš piarovec rekel, da poskušamo biti čim krajši, ker imate manj energije zaradi posta v mesecu ramazanu. Kako je biti profesionalni nogometaš in se tako dolgo ter tako strogo postiti? Je težko?
Ne, sploh ne, zdaj smo že v drugi polovici posta. Samo na začetku je malce težko, ker vse leto ješ, potem pa naenkrat prekineš to rutino. Ampak zdaj je že vse v redu. (smeh)

Prakticirate to že dlje časa?
Da, to je naša vera, to moramo spoštovati. Moram poudariti, da sem zelo hvaležen klubu, trenerju in strokovnemu štabu, ker spoštujejo našo vero. Tukaj nisem samo jaz, tukaj so še trije igralci, ki postijo zraven mene. Ko nastopi čas, da lahko jemo, prekinejo trening, da lahko nekaj pojemo. Posebna zahvala gre tudi našim fizioterapevtom in ostalim, ki nam pripravijo malico, banano ali kakšen orešček, da se lahko kar sredi treninga napolnimo z energijo.

Ko ste prišli v Maribor, ste rekli, da ste prišli osvajat lovorike. V letošnji sezoni je, najverjetneje, ne boste osvojili. Resda sezona še traja, vendar se približuje koncu; ko potegnete črto, kako gledate nanjo?
Seveda smo imeli svoje ambicije. Vsak klub, vsak igralec ima svoje ambicije, naše so bile najvišje. Škoda, ker se najverjetneje ne bomo borili za nič, ampak ne bomo se vnaprej predali. Do konca je ostalo še nekaj tekem, matematično še nismo izgubili možnosti za naslov prvaka, dokler bodo obstajale, se bomo borili. Nikdar ne veš, kaj se lahko zgodi. Vsako tekmo se borimo. Če nam ne bo uspelo v tej sezoni, se bomo potrudili, da nam bo v naslednji. To bi si zaslužili. Imamo dober kader, dobrega trenerja. Verjamemo v našo kakovost in to, da nam lahko uspe nekaj velikega.



S Slovenci imate poseben odnos. S Petrom Stojanovićem ste igrali skupaj v Dinamu, z Matjažem Kekom ste vodili epske bitke proti Rijeki, ki ste ji zabili neverjetnih 14 golov, daleč največ med vsemi klubi.
Ko malce bolje razmislim in ko tako poveste, res je. Imam poseben odnos s Slovenci. (smeh) Stojke in jaz imava izjemno dober odnos. On je bil desni bočni branilec, jaz desni krilni napadalec, ves čas sva sodelovala pri Dinamu. (smeh). Čestital mi je, ko sem prišel v Maribor, in mi rekel: »Souda, prosim te, daj vse od sebe, ker to je Maribor!« Rekel sem mu: »Brat, nič ne skrbi.« (smeh) Kar pa zadeva gospoda Matjaža Keka, ves čas se srečujeva v Mariboru. (smeh) V tistih časih smo predvsem z Rijeko bili velike bitke, Rečani so bili takrat zares odlični. Lahko vprašate gospoda Keka, zdaj vsakič, ko se vidiva, se smejiva, se pogovarjava, vidi se veliko medsebojnega spoštovanja ...

Nekdo nam je prišepnil, da ste se pred kratkim videli s še enim zelo znanim Slovencem, Mariborčanom Zlatkom Zahovićem.
Res je, kako to veste? (smeh) Pred kratkim sva se videla, imava skupne prijatelje iz Portugalske in sva se srečala. Malce sva ...

CELOTEN INTERVJU Z NOGOMETAŠEM MARIBORA HILALOM SOUDANIJEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: soudani, maribor

Članki iz rubrike