IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Ekipa SN/rb
Ekipa SN/rb
7 02.04.2024 14:03:03

Oliver Bogatinov je razkril zanimivo ozadje odhoda iz Radomelj: "Nisem pobalin, da bi ..."

Martin Metelko
Po porazu z Mariborom v Ljudskem vrtu se je na trenerski klopi Radomelj zgodila sprememba, ki je marsikoga presenetila. Predsednik rumeno-črnih Matjaž Marinšek in Oliver Bogatinov sta se po skoraj letu in pol sodelovanja dogovorila za prekinitev pogodbe, zgodba ima zanimivo ozadje. Zaupanje se ni izgubilo pod Kalvarijo … Vodenje ekipe sta prevzela dozdajšnji pomočnik Luka Žinko in Dragan Čadikovski, ki je bedel nad selekcijo U-19.

»Tudi sam se zahvaljujem klubu za ponujeno priložnost in mu želim vse dobro v nadaljevanju. Skupaj smo v prejšnji sezoni dosegli in presegli cilje tako v tekmovalnem kot prodajnem smislu. Tudi letos smo 'živi' tako v prvenstvu kot pokalu, kjer smo dosegli celo več od pričakovanj in z izločitvijo dveh prvoligašev prišli do točke, da smo lahko optimistični pred nadaljevanjem pokala,« se je odzval Oliver Bogatinov. Naslednje vprašanje se zastavlja samo od sebe – čemu se je potem zgodila prekinitev pogodbe? »To je bila moja odločitev. Razšli smo se na mojo pobudo,« nas je roko na srce nekoliko presenetil Oliver Bogatinov, ki je Radomlje vodil na 44 ligaških tekmah, njegov izkupiček je 14 zmag, 13 remijev in 17 porazov. Še bolj presenetljivo je bilo v nadaljevanju pojasnilo o razlogih konca sodelovanja. »Prejšnji teden smo v klubu dosegli dogovor, da je glavni cilj pokal, nato mi je bilo po tekmi z Mariborom očitano marsikaj, kje bi lahko bili boljši. Beseda je dala besedo, vse skupaj sem dojel kot popolno pomanjkanje spoštovanja in verjetno je bilo podobno na drugi strani. Ko pa je bilo rečeno, da bodo razmislili in prespali, kako naprej, sem odvrnil, da ni potrebe po razmišljanju in spanju, saj se lahko takoj dogovorimo za konec sodelovanja. In smo se. Nisem pobalin, ki bi privolil v tako vrsto komunikacije,« je razkril nekdanji odlični napadalec, ki je v prejšnji sezoni doživel zgolj en prvenstveni poraz, ampak to še ni bilo vse.


Krive so (tudi) Domžale ...
Sledil je izjemno zanimiv dodatek. »Morda bo slišati čudno, toda zahvaljujem se predsedniku Matjažu Marinšku tako za ponujeno priložnost ob podpisu pogodbe kot tudi za pošteno pogajanje ob prekinitvi pogodbe. Mislim, da sem tudi sam pokazal veliko mero razumevanja pri pogajanjih. Žal mi je, da ne nadaljujem dela s fanti in igralci, ki imajo super karakter in so pod pritiskom že dokazano dobri, saj mislim, da imajo kakovost za osvojitev pokala. Širše gledamo, pa mislim, da je lanska zadnja prvenstvena tekma oziroma vsi dogodki okoli nje v meni zrahljali zaupanje, ki je privedlo do moje končne odločitve.«
O podrobnostih ni želel razpredati, toda gotovo se spomnite, da je dvoboj z Domžalami zaradi takšnih in drugačnih okoliščin dvigal obilo prahu, navsezadnje se je zgodil tudi incident med zdaj že nekdanjim trenerjem Radomelj in že nekaj časa nekdanjim športnim direktorjem rumene družine Senijadom Ibričićem. Vodstvu kluba Oliverju Bogatinovu takrat ni stopilo v bran, zaradi česar obtoženi ni skrival razočaranja in danes je bolj ali manj jasno, da je bil to trenutek, ko so bili rumeno-črni mostovi porušeni. Ali pa so se začeli rušiti ... Je bilo potemtakem nadaljnje sodelovanja pogojeno le še s finančnim zadržkom zaradi odpravnine, ki bi jo v primeru odpovedi morali odšteti Radomljani? In ga je zdaj (bivši) trener z lastno pobudo odpravil?

Članki iz rubrike