Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.12.2023 06:58:20
Deli članek:

Manjka še uradna potrditev: namesto Safeta Hadžića v Koper prihaja nekdanji reprezentant!

Luka Vovk

Koper bo spomladanski del sezone začel z novim trenerjem.

Pravzaprav je bilo vse jasno že v pričakovanju nadaljevanja tekme v Celju, po zadnjem žvižgu Mateja Juga na stadionu Z'dežele pa se je razblinil še zadnji morebitni dvom. Brez uradne potrditve kluba. »Nimam veliko za povedati,« je bila prva misel Safeta Hadžića. »Smo v zahtevni situaciji in po eni strani je dobro, da je jesenskega dela prvenstva konec. Da, premor je dobrodošel. Verjamem, da bo nov trener opravil dobro delo, veliko je treba postoriti. Med krizo rezultatov prihajajo do izraza določene napake igralcev, ki so lahko problematične tudi v prihodnje,« je nadaljeval 55-letni strokovnjak in z informacijo o spremembi na klopi prehitel vodilne može. »Sem odkrit. Zadeva je takšna, da je zamenjava nekaj pričakovanega. Novemu trenerju želim veliko sreče in uspehov ob želji, da bo Koper znova zmagoval in se boril za mesta, ki vodijo v evropski pokal,« je pojasnil zdaj torej že nekdanji strateg kanarčkov, ki naj bi še naprej ostal na Bonifiki – vrnil se bo v vlogo svetovalca in oglednika.

V klubskih pisarnah se še niso odzvali, a to je zgolj formalnost, samo po sebi pa se kakopak zastavlja vprašanje, kdo bo ekipo popeljal v nadaljevanje sezone. Po naših informacijah bo to skoraj gotovo Aleksandar Radosavljević, ki se bo potemtakem lotil prvega klubskega izziva.

ALESFEVZER.COM

Dobili smo namig, da so Koprčani s selektorjem slovenske kadetske (U-17) reprezentance dorekli praktično vse podrobnosti sodelovanja; tako bi se moral zgoditi velik zasuk, da se nekdanji član slovenske izbrane vrste ne bi preselil v slovensko Istro. Izvedeli smo, da z njim kot trener vratarjev prihaja tudi Dino Šeremet.
Prav tako menda ni dileme, da bo NZS na položaj selektorja ekipe U-17, ki jo čaka drugi krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, imenovala Muamerja Vugdalića.