Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.12.2023 18:56:03
Deli članek:

Trener Barcelone Xavi je pod hudim pritiskom: Mislim, da smo ena najslabših ekip v Evropi!

Profimedia

Barcelona se je iz Valencie vrnila s točko, bilo je 1:1, kar pomeni, da katalonski velikan ni zmagal že tri tekme zapored.

Po prvenstvenem porazu z Girono (2:4) in v ligi prvakov z Antwerpom (2:3) so navijači Barcelone upali na zmago proti Valencii. Njihovi ljubljenci so sicer povedli prek Joaa Felixa, a vodstvo obdržali vsega 14 minut. Na koncu so se morali zadovoljiti z remijem. Na lestvici la lige je Barcelona tretja, šest točk za vodilno Girono in štiri za Realom. Trenutno ima od obeh odigrano tekmo več.

Trener Xavi je bil po remiju zelo razočaran, sa je srečanje označil za ključno. Xavi pa je posledično tudi pod hudim pritiskom. "Izgubili smo dve točki, priigrane priložnosti niso bile dovolj za zmago. Zelo smo nezadovoljni z remijem, to ni dovolj. Valenciin zadetek je napaka, ampak osredotočiti se moramo na neučinkovitost. Ne moremo zapravljati takih priložnosti, tekmo smo imeli pod nadzorom, zabiti bi morali še drugič. Nismo in to je tisto, kar nam v tej sezoni manjka. Mislim, da smo po učinkovitosti ena najslabših ekip v Evropi," je po novem spodrsljaju bentil Xavi, in dodal: "Igramo dober nogomet, ustvarjamo si priložnosti. Razočaran sem, vendar mislim, da smo na dobri poti, verjamem v našo igro. Močnejši moramo biti, razmišljati na način, da imamo samo eno priložnost na tekmi, ne pa, da jih bomo imeli še več."