Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.12.2023 01:42:04
Deli članek:

Srbski nogometaš osupnil z drugo kariero! Pred Eurom na evropskem prvenstvu v drugem športu

Profimedia

Če ga bo srbski selektor Dragan Stojković uvrstil v reprezentanco, bo junija v Münchnu morda ogrožal vrata Slovenije, v minulih dneh pa je v soseščini nastopal na evropskem prvenstvu v hitropoteznem šahu.

Dejan Joveljić je v tem koledarskem letu štirikrat nastopil v dresu srbske izbrane vrste in dosegel dva zadetka. Potem ko je nekdanji napadalec Crvene zvezde kariero gradil pri Eintrachtu iz Frankfurta, Anderlechtu in Wolfsburgu, od leta 2021 igra za Los Angeles Galaxy v ameriški ligi MLS. Šah je začel igrati med pandemijo koronavirusa, ko je bil član belgijskega velikana. Ni ostalo le pri hobiju, saj je postal varovanec evropskega prvaka in srbskega selektorja Miodraga Paunovića.


"Nisem slab, ampak od odhoda v Los Angeles zaradi časovne razlike s trenerjem ne delam več tako pogosto kot prej. Sicer vsak dan igram šah, ampak to ni enako, kot če bi delala skupaj s trenerjem," je dejal Joveljić, ki je v Zagrebu na evropskem prvenstvu na 13 tekmah osvojil šest točk. Prvenstva se je lahko udeležil zaradi konca sezone v ligi MLS. Za njegov LA Galaxy ta ni bila ravno uspešna, sam pa je na 32 tekmah dosegel šest zadetkov.