Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.12.2023 11:30:20
Deli članek:

Številni so prepričani, da je Maribor za Barišića odštel preveč denarja! Šimunža odgovarja ...

NK Maribor

Prestop Maksa Barišića iz Kopra v Maribor zelo odmeva.

Vijoličasti so še pred uradno otvoritvijo zimskega prestopnega roka potrdili prvo zimsko okrepitev, in sicer so iz Kopra pripeljali njihovega najboljšega nogometaša, kapetana Maksa Barišića. Odškodnina, ki naj bi jo zanj plačali šestnajstkratni slovenski državni prvaki, je 200 tisočakov, kar je za mnoge preveč, glede na to, da gre za nogometaša, ki bo naslednje leto dopolnil že 29 let in čigar zdravniški karton je zelo poln. 

A Ante Šimundža nima nikakršnih dvomov v to, da bo Barišić zdrav. "Ne. Klub je naredil rentgen, vse, kar je potrebno. Maribor tukaj nikoli ni odstopal od zahtev. Najprej čakamo na zeleno luč zdravnikov in Maks jo je dobil. Potem se je prestop lahko uresničil," je mariborski trener odgovoril na vprašanje, ali ga skrbi zgodovina Barišićevih poškodb.

Drago Wernig - TAKA
Nato pa se je dotaknil tudi samega prestopa in kaj ta prinaša. V finančne zadeve se ni želel spuščati. "Finančna plat ni moje področje, govorim lahko o igralski plati," je začel Šimundža. In nadaljeval: "Maks je bil moja želja, ko sva govorila, je tudi on pokazal veliko željo, da bi prišel, in to mi je bilo dovolj. O njegovih kvalitetah je brezpredmetno govoriti. Ima izkušnje iz tujine, karakterno gre za igralca, ki lahko odgovori na zahteve Maribora. Pozna DNK Maribora oziroma ga bo spoznal. Največ bo odvisno od njega, vsekakor pa gre za igralca s kvaliteto, kakršne nam na tem igralnem položaju primanjkuje. Verjamem in upam, da bo zadovoljil. Če pogledamo v zgodovino, ima Maribor dobre izkušnje z igralci iz Primorske. Kar zadeva njegov položaj, so stvari jasne. Ni skrivnost, da je krilni napadalec, ki lahko igra malce višje ali malce nižje, pa tudi bolj v sredini. Jaz sem ga do zdaj spoznal kot nasprotnika, ko ga bom podrobneje spoznal kot našega igralca, pa bom lahko povedal še malce več. Najpomembnejše pri vsem tem je, da je bila njegova prva želja Maribor. Maks je zmagovalec in to je zame zelo pomembno."