Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.12.2023 22:20:11
Deli članek:

Luke Elsner v Franciji znova navdušuje! Padel je tudi glavni tekmec PSG-ja!

Profimedia

Če Bordeaux tudi pod taktirko Alberta Riere v francoski drugi ligi nikakor ne ujame prave forme in se je moral na obračunu s St. Etiennom znova sprijazniti s točko, je povsem drugačna zgodba kluba, ki je v minuli sezoni blestel v francoski drugoligaški konkurenci.

Slovenski strateg Luka Elsner je z Le Havrejem na domačem stadionu gostil Nico, najbližjo zasledovalko vodilnega PSG-ja. Elsnerjevi varovanci so na serijo skromnejših rezultatov (v zadnjih štirih krogih so osvojili le dve točki) odgovorila s prepričljivo zmago.

Že v peti minuti je domače v vodstvo popeljal Emmanuel Sabbi, v 35. minuti pa je isti nogometaš podvojil vodstvo Le Havreja. V drugem polčasu je z uspešno izvedeno enajstmetrovko ekipa Luke Elsnerja povedla že s 3:0, poraz Nice pa je v sodnikovem dodatku nekoliko omilil Tom Alexis Louchet.

Le Havre trenutno zaseda 9. mesto v francoski ligue 1, PSG pa bo imel jutri priložnost, da najbližjim zasledovalcem pobegne na sedem točk prednosti. Gostoval bo pri znancih ljubljanske Olimpije, četrtouvrščenem Lillu.