baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

katarina braniselj Lady

Pobegnil s kraja nesreče

Marine Le Pen Necenzurirano

Populistična desnica nima rešitev, ker jih ni ...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Tanja Žagar Njena.si

Tanja Žagar hvaležna za vso podporo po novici, ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
5 26.11.2023 08:33:00

Šimundža pred težko pričakovanim derbijem v svojem slogu poslal sporočilo navijačem Mure

alesfevzer.com
Danes ob 15. uri bo na Fazaneriji na sporedu vroči derbi med Muro in Mariborom, prvič se bo na ravnico vrnil Ante Šimundža.

Glavna zgodba današnjega gostovanja Maribora v Murski Soboti bo vsekakor Ante Šimundža. Drugače pač ne more biti. Zdajšnji trener vijoličastih je seveda v prvi vrsti legenda Štajercev, a pravzaprav nič manjša legenda ni niti v očeh vseh Prekmurcev. Bil je avtor najlepših strani v črno-beli zgodovini. Muro je po vmesnih težavah najprej vrnil v prvo ligo, nato je z njo prišel do pokalnega naslova, potem pa tudi do državnega. Vse skupaj je podkrepil z uvrstitvijo v skupinski del konferenčne lige, kjer je na kolena spravil denimo angleškega velikana Tottenham. Nič čudnega torej, da ga v Murski Soboti tako zelo čislajo. In tudi Šimundža Muro hrani v svojem srcu; kot vsakič znova jo bo tam hranil vse do konca svojega življenja, kar vedno znova poudarja.

Vseeno pa nekdanji odlični napadalec vijoličastih vrnitve v Fazanerijo ne doživlja kot nekaj tako posebnega. »Pozdravil se bom z ljudmi tam, kar je normalno. Po tekmi se bomo objeli, tako kot vedno. Še enkrat poudarjam: Ponosen sem na obdobje, ki sem ga preživel tam. Po drugi strani pa sem zdaj v klubu, ki mi je dal največ, tako v igralski kot trenerski karieri, tako da ni vprašanje, kaj si želim,« je razložil mariborski trener, ki je v četrtek s svojimi varovanci v Ajdovščini uspešno opravil pokalno nalogo in brez večjih težav premagal Primorje.
»Po zmagi je lažje preklapljati iz tekmovanja v tekmovanje. Bolj kot sama zmaga me veseli pristop, dojemanje pomembnosti tekme, dojemanje pomembnosti kluba kot takšnega. Zmaga je bila pričakovana, a takrat, ko vsi pričakujejo zmago, je najtežje biti na visoki ravni. In fantje so dobro reagirali,« je dejal Šimundža, ki je v Ajdovščini videl ogromno dobrih stvari.

Značke: šimundža, mura, maribor

Članki iz rubrike