Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.10.2023 09:56:22
Deli članek:

Preobrat! Kljub vsemu ostaja trener, v klubu pa so se odločili: Nič več pojavljanja v javnosti!

Martin Metelko

Potem ko je Komisija za pritožbe NZS pritožbo Rogaške, povezano z neodigrano tekmo s Koprom, zavrnila kot neutemeljeno, se je nekaj 'premaknilo' tudi v trenerju.

"Razmišljam o odstopu. In najbrž se bom umaknil. Dokončna odločitev bo znana po pogovoru s člani UO," je prejšnji teden nekoliko presenetil Oskar Drobne. "Očitno ni nihče kriv za nič. Bom pa jaz prevzel odgovornost. Bom jaz prevzel krivdo za znane dogodke," je nekdanji odlični napadalec utemeljil svoje razmišljanje, toda naposled se premik na trenerski klopi prvoligaša iz zdraviliškega mesta ni zgodil.

Dobili smo lekcijo
"Ostal bom," je v včeraj kolegom s tiskane izdaje Ekipe SN potrdil 48-letni strokovnjak. Vodstvo črno-belih mu še vedno zaupa in očitno ga je to prepričalo, da vendarle povleče 'ročno zavoro' ter nadaljuje svoje poslanstvo na vroči klopi, v nadaljevanju pa nam je Oskar Drobne razkril še eno nadvse zanimivo podrobnost z zasedanja najodgovornejših mož še vedno svežega člana elite. "Kot klub se ne bomo več pojavljali v javnosti. Ne bomo se več oglašali. Dobili smo lekcijo. Takšno, malce 'tršo'. Češ, nihče nam nič ne more. Gremo naprej, osredotočeni bomo le še na delo. Na igrišče. Ne bomo več porabljali energije in živcev za postranske stvari, ki pa to vendarle niso. A spoznali smo, da ne moreš ničesar spremeniti."

Raje se naslajajo
V Rogaški Slatini ne skrivajo razočaranja, ker so v svojem boju, ki so ga bili z namenom sprememb v krovni organizaciji, ostali bolj ali manj sami. "Preostali prvoligaši nas niso podprli. Vsaj ne javno. Če to storita Maribor in Olimpija, je to popolnoma nekaj drugega. Nova razsežnost, vendar tega ni bilo, namesto tega se vsi naslajajo nad nesrečo malega kluba. Tako pač je v Sloveniji. Tudi mi bomo sprejeli to igro, in gremo dalje," pravi Oskar Drobne.

Sam spada med tiste, ki so najbolj nejevoljni, ker so tekmeci vse skupaj spremljali z distance. "Osebno sem zelo razočaran. Izjemno. Zlasti zato, ker vidim, da v slovenskem nogometu ni nikakršne složnosti. Preprosto moraš imeti dovolj debelo kožo in vztrajati, če želiš delati v tem poslu. Vsi so že pozabili, da je podpredsednik NZS v petem krogu naredil napako, v šestem se je zgodil Koper. Na to so prav tako že vsi pozabili. Ker se je vse skupaj vleklo predolgo, da o neresnicah, zapisanih v pojasnilu Komisije za pritožbe NZS, niti ne govorim. Kot smo že sporočili, je naslednja postaja CAS. Če bo tudi Mednarodno športno razsodišče ocenilo, da bo tako, kot pravi NZS, bo pač tako ostalo. Nimamo kaj, spet pa bom ponovil, da se kot klub javno ne bomo več izpostavljali. Tudi športni direktor se ne bo, čeprav bi se ljudje, ki v nogomet vlagajo toliko denarja, po mojem mnenju morali izpostavljati. A pri nas se takšni nastopi dojemajo napačno. To ni napadanje, to je opozarjanje, vendar je klub kljub temu sprejel takšno odločitev. Gremo naprej," je povedal trener Rogaške.