Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.10.2023 07:50:30
Deli članek:

Direktor Olimpije je ostro udaril po svojih nogometaših! Barišić jim zameri predvsem to, da ...

Luka Vovk

Igor Barišić se je na tiskovni konferenci nepričakovano razgovoril tudi o veliki težavi, ki jo vidi v odnosu nekaterih nogometašev.

»Vedno je najlažje odpustiti trenerja in ga označiti za glavnega krivca. Na žalost smo v takšnem poslu. A trener ne igra nogometa, igrajo ga tisti, ki so na igrišču. Olimpija ima najširši in najboljši kader v Sloveniji. Nekateri igralci so podpisali najboljše pogodbe v karieri, s čimer so se znašli v coni udobja, in tega preprosto ne bomo sprejeli. Do zime bomo pozorno spremljali in sproti analizirali, kaj se dogaja na igrišču. Videli bomo, kdo ni stoodstotno pri stvari, kdo ne daje svojega maksimuma, in ustrezno ukrepali. Mi smo se držali svojega dela dogovora, zadržali smo ključne igralce, ponudili odlične pogodbe, da bi dosegli želene rezultate. Uvrstili smo se v Evropo, a to nikakor ne pomeni, da se lahko zdaj sprostimo in da domače prvenstvo ni pomembno. Seveda je krivda na koncu padla na trenerja, a jaz pravim, da je hkrati 80 odstotkov krivde tudi na ekipi,« se je na stran zdaj že nekdanjega stratega zmajev Joaa Henriquesa presenetljivo postavil Barišić in v nadaljevanju še ostreje udaril po zasedbi zmajev. 

»Tudi vas nihče nikoli ne vpraša, kako in kaj. Preprosto se zjutraj morate sestaviti in odpraviti v službo. To je na vseh. Seveda je Evropa za nas vse nova izkušnja, to prinaša boj na več frontah. A trdim oziroma garantiram, da imamo v Olimpiji, kar zadeva nogometaše, pogoje, ki so primerljivi s pogoji v bundesligaških klubih. Ne govorim le o infrastrukturi Stožic; gre za celotno pripravo na tekmo, razširjen strokovni štab, analizo, fizioterapevtsko službo, gre za potovanja in hotele. Vse to smo dvignili na resno raven, zato preprosto ne morem sprejeti tega izgovora. Ne morem sprejeti, da je po tekmi v Istanbulu z Galatasarayem težko odigrati tekmo v Spodnji Šiški z Bravom. O čem se pogovarjamo? Vsak ima svoje zadolžitve in glavna naloga nogometašev je, da dajo vse od sebe v vsakem trenutku, ko so na igrišču. Klub želimo na določeni ravni, ki je višja od ravni povprečnega kluba. Ne le v Sloveniji, temveč v širši regiji. Pričakovanja so temu primerna. Igramo na vsake tri dni? Moj bog! In? Najbolj me zmoti to, ko preštevajo, koliko ur je minilo med eno in drugo tekmo. Koga to zanima? Imamo dovolj širok kader, da se lahko spopademo tudi s tem. Tako je, nič drugega jim ni treba početi kot igrati nogomet. In ob tem imajo vse pogoje, da so na igrišču vedno pravi. In v Olimpiji za to raven preprosto moramo biti pravi,« je bil v glasnem sporočilu nogometašem neposreden prvi operativec ljubljanskega kluba.