evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
3 16.10.2023 17:04:07

Presenečeni selektor Matjaž Kek se pred dvobojem s Severno Irsko sprašuje: Ne vem, zakaj ...

Martin Metelko
Z izdatno zmago nad Finsko v razprodanih Stožicah se je Slovenija še za korak približala uvrstitvi na evropsko prvenstvo. V torek pa varovance Matjaža Keka čaka nova zahtevna preizkušnja.

Gostovanje v Belfastu pri Severni Irski, ki nima več možnosti za osvojitev enega od prvih dveh mest v skupini. Toda to domačinom ne pomeni ničesar, oni bodo tudi proti Sloveniji igrali na polno, drugače preprosto ne znajo. Med slovenskimi navijači je po zmagi nad Finsko že mogoče občutiti določeno mero evforije, ki pa jo želi selektor Kek umiriti. V slovenskem taburu se namreč odlično zavedajo, kaj jih čaka v Belfastu. Pred vkrcanjem na letalo na ljubljanskem letališču je o tem nekaj povedal tudi selektor. "Že ničkolikokrat sem povedal, da na eni strani evforija, na drugi strani pa tudi tragedija, v športu nimata neke dolge vrednosti. Ne vem, zakaj evforija, še trije koraki so, jasno pa je, da smo z zmago proti Finski naredili tisto, kar smo želeli, kar so želei naši navijači, kar ste želeli mediji. Tu se stvar konča. Upam, da je jutrišnji izziv dovolj velik in prinaša še dodaten motiv, ker Slovenija še ni prišla do točk v Belfastu."

Tam Slovenijo čakajo nabrušeni Severni Irci, ki so v zadnji tekmi premagali San Marino in so zdaj pri šestih točkah. "Krasi jih britanski način razmišljanja, karakterja. Nepopustljivost, čeprav nimajo več možnosti. Z naše strani bi bilo neumno, da bi leteli na zmagi proti Finski, na drugi strani pa tudi razmišljali o njih na način, da nimajo več možnosti. Te stvari se ti hitro lahko odbijejo v glavo, toda dejstvo je, da če hočeš iti na veliko tekmovanje, moraš v kontinuiteti zbirati točke. To nam relativno dobro uspeva in predvsem moramo razmišljati o svojih kvalitetah, o izkušnji, ki jo imamo izpred meseca dni s tekme proti Severni Irski, ki niti slučajno ni bila tako lahka in prepričljiva, kot mogoče kaže rezultat."

Članki iz rubrike