Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.10.2023 10:12:34
Deli članek:

Razkrivamo: Kaj se dogaja pri Olimpiji?! Oglasil se je predsednik kluba in pojasnil vse! Trenerja čaka ...

Martin Metelko

Za Ekipo je o aktualnem dogajanju v ljubljanskem klubu spregovoril predsednik Adam Delius in se dotaknil tudi najbolj perečega vprašanja.

Tretje mesto na prvenstveni lestvici, šest točk zaostanka za vodilnimi Celjani in dve neprepričljivi predstavi v skupinskem delu konferenčne lige. Olimpija se je po osvojeni dvojni kroni in zgodovinskem poletju hitro soočila s precej drugačno realnostjo in drugi reprezentančni premor ponuja časovni okvir za konkreten razmislek ter iskanje rešitev.

Zeleno-beli se bodo na delo vrnili v petek, dan pozneje jih čaka tudi prijateljsko srečanje s hrvaškim prvoligašem, do takrat pa bo v zmajevem gnezdu padlo kar nekaj pomembnih odločitev. Najpomembnejše ostaja vprašanje prihodnosti Joaa Henriquesa. Kratkotrajno – in ne glede na vse še vedno zgodovinsko uspešno – sodelovanje s 50-letnim Portugalcem za zdaj še vedno ni končano. Ročna zavora na tej točki sezone vsekakor prinaša konkretno tveganje, zato naslednika Joaa Henriquesa pri Olimpiji v zadnjih dneh niso iskali za vsako ceno.
Po drugi strani pa se zdi, da je začetek drugega reprezentančnega premora morda še najbolj primeren (morda zadnji primeren) trenutek za korenite posege v ekipo, ki bo v drugi polovici oktobra nadaljevala oster tempo bojev na obeh domačih in evropski fronti.

Kot so v začetku tedna poročali kolegi s tiskane izdaje Športnega dnevnika EkipaSN, naj bi dokončna odločitev o trenerski zamenjavi padla na današnjih sestankih, a bo očitno treba na to še počakati. Za Ekipo je o aktualnem dogajanju v ljubljanskem klubu spregovoril predsednik Adam Delius in se dotaknil tudi najbolj perečega vprašanja.

"Joao Henriques je Olimpijo vodil do zgodovinskega uspeha, evropske jeseni. Gre za odličnega trenerja. Na žalost je naša ekipa v zadnjih tednih, predvsem po tekmi z Lillom, začela padati. Na koncu je Olimpija nad vsemi in narediti moramo vse, da se vrne na zmagovita pota. Opravili smo temeljito analizo, ki jo bo na današnjih sestankih predstavil športni direktor kluba. Vse prejete informacije bom vzel v obzir, vse skupaj prespal in se dokončno odločil v petek," je povedal prvi mož ljubljanskega kluba in potrdil, da bo o sprejeti odločitvi podrobno spregovoril na tiskovni konferenci prihodnji ponedeljek.

Celoten odziv predsednika Olimpije si lahko preberete v jutrišnji TISKANI IZDAJI Športnega dnevnika EkipaSN.