laboratorij, mikroskop Svet24.si

Je konec življenja zapisan v krvi?

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

trump biden soočenje Necenzurirano

Ko politično areno zasuješ z blatom, v njej ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

Lorella Flego Njena.si

Skrivnostna Lorella Flego se je poročila

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

nu
nu
0 11.10.2023 22:12:28

Kaj med reprezentančnim premorom počne Carlo Ancelotti? Poglejte tole in se čudite ... (foto + video)

Profimedia
Trener madridskega Reala je ob vseh dosežkih v nogometu 'zmagal' še na drugem področju.

Italijanski strokovnjak in eden najboljših nogometnih trenerjev na svetu je prejel častni doktorat na Univerzi v Parmi. Diplimoral je iz znanosti in tehnike preventivne in prilagojene fizične aktivnosti. Postal je častni doktor. Po svečani podelitvi seveda ni skrival zadovoljstva: "Dobil sem diplomo. Mnogi boste rekli, da sem bil le na nekaj izpitih. A dejstvo je, da sem dal precej in da vsake tri dni dajem še več. To so izpiti, po katerih mi sodijo. Ko mi pravijo doktor, mi je všeč. Zdaj bo tudi od svojih nogometašev zahteval, da me kličejo doktor."

ancelotti 5
Profimedia


Ancelotti je še dejal, da je šport zanj prava življenjska šola: "Naučil me je, kako se spopasti z izzivi. Kako sebe spraviti preko meja. Moja osebnost mi je precej pomagala pri vsem tem, nogomet me je naučil mnogo stvari, tudi odnosa do drugih ljudi, spoštovanja drugih ljudi, spoštovanja pravil, avtoritete ..."

Italijan je govoril tudi o Diegu Armandu Maradoni: "Nemogoče je razviti talent. Ta je tu ali pa ga ni. Maradona je bil res nadarjen. Ne bi ga mogli naučiti bolje preigravati. Lahko pa bi ga naučili, kako se s tem sooča. Veliki zmagovalci uspejo svoj talent postaviti v interes ekipe."

Ancelotti je prav v Parmi začel svojo igralsko kariero, nadaljeval v Romi in končal v Milanu. Za italijansko reprezentanco je odigral 26 tekem. Trenersko pot je začel kot pomočnik v italijanski reprezentanci, potem pa vodil nekatere od največjih klubov na svetu, po vrsti Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid, Bayern, Napoli in Everton. Leta 2021 se je vrnil v Madrid.

ancelotti 2
Profimedia

ancelotti 4
Profimedia

ancelotti 3
Profimedia

ancelotti 6
Profimedia

Značke: carlo-ancelotti, real

Članki iz rubrike