asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

trump biden soočenje Necenzurirano

Ko politično areno zasuješ z blatom, v njej ...

IMG_6225 Reporter.si

Slovenec je lahko le nemočno besnel ob ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

Izbira obleke, ki najbrž ni naključna - tudi zaradi barv, ki so ustvarile neko celoto in sporočilo Odkrito.si

Foto zgodba: To najbrž ni bilo naključje

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

nu
nu
16 12.10.2023 06:39:57

Miha Zajc pred slovensko tekmo leta iskreno: "Povem vam, kaj je v tej reprezentanci najboljše!"

Martin Metelko
Slovenijo čakata izjemno pomembna obračuna kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Najprej v soboto na domačih tleh s Finsko.

Že nekaj dni razprodane Stožice čakajo na pravi spektakel med Slovenijo in Finsko, ki bo že dal nekatere odgovore na to, kako blizu ali kako daleč je Slovenija oddaljena od evropskega prvenstva. Trenutno je izhodišče sanjsko, Slovenija je namreč prva v svoji skupini z enakim točkovnim izkupičkom kot Danska le za točko pa zaostajata Finska in Kazahstan, tako da bo za dve mesti ne bi mogel biti bolj neizprosen. 

Pred medije je stopil tudi vedno nasmejani in razpoloženi Miha Zajc, ki je izdal tudi nekaj skrivnosti slovenske izbrane vrste: "Ravno to je v tej reprezentanci morda najlepše. Namreč da smo se ujeli vsi – od najstarejših do najmlajših in vseh vmes –, da hodimo po skupni poti, stremimo k skupnemu cilju in se imamo pri tem odlično. Seveda različno dolgo čakanje skrbi za to, da je oblika želja različna, ne pa tudi moč želja in prizadevanja, da bi jih uresničili. Vzdušje je res izjemno, lepo je biti del te reprezentance in to je tisto, kar je najbolj pomembno in kar se vidi tako na igrišču kot na lestvici."

Zajc je nekakšen povratnik v izbrano vrsto, kjer ga septembra zaradi poškodbe ni bilo. "Skoraj mesec in pol sem imel določene težave, vendar sem uspel pustiti poškodbo povsem za seboj in sem zdaj super. Treniram na polno, tudi tekmo sem že igral, res je vse v najlepšem redu in vesel sem, da sem se lahko pridružil tudi reprezentanci za ti dve tako zelo pomembno tekmi. Za tekmi, pred katerima mora vsakdo čutiti enako: še nekoliko večji ponos igrati za Slovenijo in imeti možnost za tak dosežek."

Značke: miha-zajc, slovenija

Članki iz rubrike