Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
12.10.2023 08:40:15
Deli članek:

Veliki intervju z Damirjem Krznarjem: o odhodu iz Maribora, o tem, katerega zvezdnika je želel pripeljati v Ljudski vrt ...

nkcelje.si

Četrtkova tiskana izdaja Ekipe SN prinaša tudi veliki intervju z Damirjem Krznarjem, v katerem je spregovoril o vsem in vseh.

Nekdanji trener Maribora Damir Krznar se je nekoliko presenetljivo vrnil v slovenski nogomet in v sredo po odhodu Alberta Riere v Bordeaux postal novi strateg Celja. V ekskluzivnem pogovoru za Ekipo SN se je dotaknil vseh tem in vseh akterjev njegove zgodbe pri Mariboru, Celju, ...

Naj vam za začetek razkrijemo, da ste ena glavnih tem tudi v slovenski izbrani vrsti, kjer ste poželi navdušenje, ker ste brez odigrane tekme skočili s petega na prvo mesto. Absolutni rekord evropskih lig. 

(smeh) Res je. Zelo zanimivo, a takšen je nogomet. Ko nekdo opisuje nogomet in vse, kar se v njem dogaja, je to točno to. Nori preobrati, tako na igrišču kot izven njega. V nogometu nikdar ne reci nikdar, kajti nikdar ne veš, kaj se bo zgodilo. To je takšen vrtiljak, da moraš biti v vsakem trenutku pripravljen, da z njega izpadeš ali nanj skočiš. Zelo enostavno. (smeh)

V času, ko ste bili trener Maribora, ste poželi ogromno simpatij in tudi pozitivnih besed tako mariborskih navijačev kot nogometne javnosti. Ob odhodu se je to mnenje precej spremenilo, deležni ste bili veliko več kritik. A hitro po odhodu iz Ljudskega vrta ste dobili ponudbo Celja in postali trener trenutno prvouvrščenega moštva v slovenski ligi. Koliko vam to godi?

Ko si trener, je zelo nevarno soditi o samem sebi zgolj na podlagi rezultatov. Rezultat včasih pride, včasih pač ne. In takšen neuspeh, kot je bil naš zadnji v Mariboru, te lahko zamaja. Zato je seveda logično, da te klic kluba, ki je v tem trenutku na položaju šampiona svoje države, dvigne. Resnica je vedno nekje vmes. Iskreno, zelo veliko mi pomeni klic Celja, zato smo tudi sprejeli ponudbo. Ni skrivnost, da smo imeli še nekaj ponudb, ki pa so bile v tem trenutku, recimo jim, preveč eksotične in preveč tvegane. Ob prvem pozivu Celja nismo preveč kalkulirali, razmišljali, takoj smo sprejeli, da pridemo na pogovore. Da se pogovorimo in vidimo, ali se bodo naše ambicije ujele. Razmišljali smo, da bomo, če se bodo naše ambicije ujele, zagotovo ponudbo sprejeli. In zelo smo srečni, ker so se naše ambicije ujele. Že v Maribor smo prišli z željo, da pridemo do naslova prvaka. Prvo sezono se to ni zgodilo zaradi različnih okoliščin. Druga sezona ni bila takšna, kot smo pričakovali. Zgodilo se je, kar se je, toda zdaj v Celju vidimo priložnost, da nadaljujemo svojo filozofijo vodenja klubov, ki se borijo za naslove prvaka.

V nadaljevanju intervjuja, ki si ga lahko preberete v ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN IN NA TRAFIKA24.SI, je Krznar spregovoril o tem, zakaj se je tako hitro vrnil v slovenski nogomet, o odzivih iz Maribora po prevzemu Celja, Žanu Vipotniku, Albertu Rieri, o zvezdniku, ki ga je želel pripeljati v Ljudski vrt, o odnosu z Markom Šulerjem, o svoji napaki pri Mariboru, o pogovoru z Antejem Šimundžo in še čem.