Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.10.2023 09:12:18
Deli članek:

Znan je epilog pritožbe Rogaške! Je novincem v prvi ligi uspelo ali je Koper dobil tekmo za zeleno mizo? Zdaj je vse jasno!

Luka Vovk

Nogometna zveza Slovenije je sporočila epilog neodigrane tekme med Koprom in Rogaško.

Ena od najbolj vročih zgodb v slovenskem nogometu je dobila epilog. Naj spomnimo: tekma 6. kroga Prve lige Telemach odpovedana zaradi birokratskega zapleta. Na Bonifiki bi se morala pomeriti Koper in Rogaška, a gostujoča ekipa ni imela dovolj doma vzgojenih igralcev. Pravila namreč velevajo, da mora vsaka ekipa imeti v kadru za tekmo osem doma vzgojenih igralcev, Rogaška pa jih je imela sedem, tako da je bil obračun odpovedan. NZS je sprejela odločitev, da se tekma registrira z rezultatom 3:0 za Koper. Rogaška se je na to odločitev seveda pritožila, zdaj pa je komisija za pritožbe sprejela končno odločitev.

"V obrazložitvi, ki jo je Komisija za pritožbe pod vodstvom predsednika senata Jerneja Klariča, podala na štiristranskem dokumentu, je komisija zapisala, da sta bili odločitvi delegata in vodje tekmovanj pravilni in v skladu z odločbami Tekmovalnega zapisnika NZS ter zavrnila argument NK Rogaška, da bi morala biti tekma 6. kroga odigrana zaradi tega, ker je bila odigrana tekma 5. kroga, ko Rogaška prav tako ni izpolnjevala pogoja doma vzgojenih igralcev. Kljub temu je komisija ugotovila, da napake pri registraciji tekme 5. kroga ne vplivajo na tekmo 6. kroga, saj je potrebno postavo oddati za vsako tekmo posebej.

V skladu z veljavnimi pravilniki pritožba zoper odločitev komisije za pritožbe ni možna, zato se lahko tekma 6. kroga Prve lige Telemach med Koprom in Rogaško dokončno registrira z rezultatom 3:0 za domačine." 

Tako je Koper dobil nove tri točke na lestvici prve lige in jih ima trenutno 24, dve manj od vodilnega Celja. Rogaška je na zadnjem mestu z osmimi točkami.