Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.09.2023 12:36:47
Deli članek:

Bo imel Maribor na večnem derbiju v Stožicah 'skritega aduta'? "Tekma z Olimpijo? Že v zelo kratkem času sem občutil, da..."

dr

V Ljudskem vrtu želijo prekiniti serijo slabih rezultatov na zadnjih tekmah.

Nogometaši Maribora že na štirih zaporednih uradnih tekmah niso okusili slasti zmage. Če k temu dodamo še pripravljalno tekmo z Bravom, ki so jo izgubili z 2:3, se ta številka poveča za pet. Vsekakor (pre)veliko za klub, ki se bori za naslov državnih prvakov. Če je bil poraz s Fenerbahčejem še pričakovan in sprejemljiv, pa za navijače nikakor nista sprejemljiva remija z Rogaško in Domžalami, boleč pa je tudi poraz s Celjem. 

Drago Wernig - TAKA

Zdaj pa sledi še večni derbi v Stožicah, ki bo na sporedu v soboto ob 20.15, in na katerem je zmaga za Maribor edina, ki v tem trenutku šteje. Morda pa bo eden od 'skritih adutov' gostov iz štajerske prestolnice Erico Castro, ki se je poleti preselil iz luksemburške ekipe Differdange. Izkušeni napadalec daje Štajercem dodatno dimenzijo v napadu. S svojo fizično močjo zna zadržati žogo in jo imeti tako dolgo v svoji posesti, dokler se napadu ne priključijo njegovi soigralci. Prav tako zelo dobro napada kazenski prostor tekmecev. Čeprav ni ne najhitrejši ne najbolj skočen, lahko na eni strani pobegne nasprotnikovi obrambi po podaji v globino ali pa pride do strela bodisi z nogo bodisi z glavo v gneči kazenskega prostora. Proti Celju ni prišel v kakšno resno priložnost, proti Olimpiji bi znalo biti precej drugače. 

"Misli že uhajajo k nadaljevanju prvenstva, vsaka naslednja tekma bo zelo pomembna. Vem pa, da bo sobotna imela dodaten naboj. V slačilnici smo že izmenjali nekaj besed, soigralci so mi povedali, da za klub in navijače pomenijo takšne tekme poseben izziv. Že v tem kratkem času sem občutil, da imamo veliko podporo navijačev. V vseh državah imajo posamezne tekme večjo težo, nič drugačen ni niti slovenski derbi. Popolnoma smo osredotočeni na sobotni izziv, kmalu sledi tudi taktični del priprav in storili bomo vse, da bi odigrali na najvišji mogoči ravni ter razveselili navijače z želenim razpletom derbija," navijačem in tudi tekmecem sporoča Castro.