Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

tek upravna enota1 Reporter.si

Grozljivo poniževanje državljanov: olimpijski ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

Kaj nam je želela sporočiti? Odkrito.si

Nova teorija zarote! Kate nam želi sporočiti, da...

matjaz kek slovenija pm Ekipa24.si

Matjaž Kek je po uvrstitvi v osmino finala poslal...

STA
STA
0 13.09.2023 08:40:27

V vlogi selektorja nemška legenda! Nemci po petih tekmah brez zmage igrali s Francijo, konec pa ... (video)

Profimedia
Nemška nogometna reprezentanca, ki je zaradi slabih rezultatov v zadnjem obdobju pred dnevi ostala brez selektorja Hansija Flicka, je sinoči na prijateljski tekmi s Francijo zmagala z 2:1 in tako prekinila niz petih tekem brez zmage. Nemce je začasno vodil nekdanji zvezdnik in direktor nemške nogometne zveze DFB Rudi Völler. Na otoškem derbiju pa so Angleži v gosteh premagali Škote s 3:1.

Flick je izgubil službo in zaupanje krovne zveze po porazu z Japonsko prejšnji teden, ko so gostitelji naslednjega eura klonili z 1:4.

Medtem ko v Nemčiji iščejo novega selektorja, med kandidati je tudi nekdanji Bayernov strateg Julian Nagelsmann, pa je ekipo v Dortmundu vodil Völler, ki je na tem mestu deloval med letoma 2000 in 2004. Zdajšnji direktor zveze je zavrnil namige, da bi bil tudi sam med kandidati za novega selektorja, nazadnje je kot trener delal leta 2005.



Za Nemce sta zadela Thomas Müller, kar je bil njegov 45. reprezentančni gol, ter Leroy Sane, za Francoze, pri katerih je selektor Didier Deschamps na klopi pustil nekatere zvezdnike, tudi Kyliana Mbappeja, pa Antoina Griezmanna. Za Nemčijo je bila to šele druga zmaga po šestih mesecih in druga po lanskem predčasnem slovesu na SP v Katarju.

Nemčijo naslednje prijateljske tekme - kot gostiteljica prvenstva ne igra kvalifikacij - čakajo oktobra na ameriški turneji.

Članki iz rubrike