pes-luna-drevo-zajem-slike Svet24.si

Video: Pogrešanega psa našli na nenavadnem mestu

alkohol Svet24.si

Indijec z 2,9 promila alkohola v krvi razgrajal v ...

tonin vrtovec cigler kralj nsi Necenzurirano

Logar prihaja, da uniči NSi #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Ali Logar zapušča SDS zaradi Janše ali zaradi ...

bozic Ekipa24.si

Je v Mariboru počilo med Šimundžo in Božićem?...

Predsednik in njegov sin Odkrito.si

Biden: Nejasni posli v Ukrajini in denar za ...

luka doncic intervju Ekipa24.si

Dončić je nasmejal z intervjujem po tekmi, ko se...

nu
nu
0 12.09.2023 14:20:21

Kaaaj? Je to hec? Hrvaški trener sestavljal reprezentanco s pomočjo astrologa !?!

Profimedia
Igor Štimac je leta 2019 prevzel indijsko izbrano vrsto.

Mediji iz te azijske države poročajo o nenavadni metodi, s pomočjo katere je hrvaški strateg izbiral igralce za udarno enajsterico. Da mu je pomagal astrolog, trdijo. To naj bi jim kar sam priznal Štimac, češ da se je to počel iz čiste radovednosti.

Štimac se je povezal z znanim astrologom Bhupeshom Sharmo ter med lanskim majem in junijem z njim izmenjal vsaj 100 sporočil. Od njega je zahteval, da mu s pomočjo datuma rojstva razkrije, kateri igralec je v idealnem življenjskem obdobju. Zanimalo ga je še, če so na določen dan kateremu od varovancev zvezde še posebej naklonjene.


V tem obdobju je Indija odigrala štiri tekme, pred vsako od teh pa je Štimac vzpostavil stik z astrologom. Zanimivo, prvo tekmo je Indija izgubila (z 2:0 na prijateljski tekmi proti Jordaniji), naslednje tri v kvalifikacijah za azijski pokal pa dobila (z 2:0 proti Kambodži, z 2:1 proti Afganistanu in s 4:0 proti Hongkongu).

Indijski mediji Štimcu očitajo, da je zrušil integriteto izbora igralcev ter informacije iz reprezentančnega tabora delil s popolnim tujcem. S tem naj bi tvegal, da bi skrivnosti iz slačilnice prišle do tekmeca. Nekdanji hrvaški selektor je v svoj zagovor povedal, da so mu Bhupesha priporočili drugi in ga prepričevali, da bi mu lahko koristil v reprezentanci. "Odločil sem se verjeti v njegove sposobnosti in nič več od tega. Zahteval sem pomočnika iz tujine, vendar mi tega zveza ni omogočila. Ko pa sem videl, koliko denarja so za dva meseca izplačali astrologu, sem bil šokiran."

Mediji so izbrskali, da je astrolog za usluge svetovanja v dveh mesecih zaslužil 30.000 evrov.

Značke: igor-štimac, indija

Članki iz rubrike