mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 19.03.2023 16:38:50

Nekdanji zmaj šokiral s podrobnostmi druženja s Cristianom Ronaldom, besede o Olimpiji pa osupnejo ...

Grega Wernig
Nekdanji član ljubljanske Olimpije – v sezoni 2010/11 je za zmaje v 19 tekmah dosegel sedem zadetko – je razkril ozadje svojega druženja s Cristianom Ronaldom.

Tomo Šokota je v Ljubljani pravzaprav končal bogato kariero, med katero je oblekel tudi dres hrvaške izbrane vrste. Potem ko se je iz zagrebškega Dinama odrinil v tujino, je popotovanje po Portugalski in Belgiji zaključil v Stožicah.

V velikem intervjuju za Index je o svoji ljubljanski epizodi kariere govoril z izbranimi besedami. "V Olimpiji mi je bilo izjemno lepo. To je bila mlada ekipa, polna nadarjenih fantov, jaz pa starejši. Gledali so me kot Boga. Sezono smo končali na tretjem mestu in se uvrstili v evropske pokale. Pozneje so me klicali, da bi bil športni direktor, vendar je predsednik prodal klub, tako da nisem šel tja. V Ljubljani sem pri 34 letih tudi končal igralsko kariero."



Vrhunec intervjuja je bil sicer odnos Šokote s Cristianom Ronaldom, kateremu naj bi bil – naj se sliši še tako bizarno – Hrvat idol. "Res je. Živela sva v isti zgradbi v Lizboni. Včasih je celo pazil na mojega sina. Imela sva tudi istega bančnika, kavo sva pila v istem lokalu. On je bil takrat mlad igralec Sportinga," je razlagal takrat član Benfice. In dodal najbolj šokantno podrobnost: "Takrat mi je rekel, da sem jaz njegov vzornik, čeprav ne vem, če je bilo res tako. Tako je pisalo tudi v portugalskih časopisih."

Šokota je še dejal, da je Ronaldo veljal za čudežnega dečka, čeprav nikomur ni podajal. "Le driblal je, zato so mu celo navijači Sportinga žvižgali. Bil je kar malo nor. Imel je srečo, da je zgodaj odšel v Manchester United, kjer ga je Alex Ferguson usmeril na pravo pot. Tam se pač ni mogel obnašati, kot se je v Sportingu."

Članki iz rubrike