mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 02.12.2022 22:43:54

Piksi Stojković s škandaloznim veseljem po golu poskrbel za zgražanje: Je**m vam mater šiptarsko … (video)

Reuters
Srbski selektor v središču pozornosti.

Srbi so se po bolečem porazu s Švico poslovili od SP v Katarju, v škripcih pa so bili že po nekaj sekundah igre in le bravuzornima obrambama Vanje Milinković-Savića se lahko zahvalijo, da niso tekmecem pogledali v hrbet. Po viharnem švicarskem uvodu na stadionu 974 so v peti minuti zagrozili tudi Srbi, po kotu z leve strani je Nikola Milenković z glavo streljal mimo desne vratnice Gregorja Kobela, ki je na vratih zamenjal obolelega Yanna Sommerja. Le šest minut kasneje so bili Srbi še bližje golu, po močnem strelu Andrije Živkovića pa je žoga zadela okvir vrat.

V nadaljevanju je bila pobuda na strani Srbije, prvi gol pa je v 20. minuti dosegla Švica. Po prodoru Ricarda Rodrigueza po levi strani je Djibril Sow podaljšal žogo do Xherdana Shaqirija, ki je z natančnim strelom svoje soigralce popeljal v vodstvo. Nogometaši iz dežele sira in čokolade so le šest minut uživali v vodstvu, po srbskem nasprotnem (pol)protinapadu je Dušan Tadić poslal lep predložek v kazenski prostor, tam pa je z natančnim strelom z glavo izenačil Aleksandar Mitrović.

V 30. minuti so znova zagrozili Švicarji, po globinski podaji Rodrigueza pa je bil Shaqiri, ki se je izognil prepovedanemu položaju, malenkostno nenatančen. V vsebinsko bogatem prvem polčasu, bržkone najlepšem v dosedanjem delu mundiala, so Srbi v 35. minuti izkoristili napako švicarske obrambe, po vnovični asistenci Tadića pa je z lepo odmerjenim strelom zadel Dušan Vlahović, po žogi v mreži pa je nase 'opozoril' srbski selektor. Kamere so Dragana Stojkovića ujele, kako si je dal duška na neprimeren, škandalozen način. "Je**m vam mamo šiptarsko v pi**o," je ob igrišč kričal čustveni Piksi. Zakaj takšna kletvica, bržčas ni treba razpredati, seveda pa je selektor poskrbel za zgražanje in obsodbe z vseh strani, mnogi od Fife zahtevajo, da ga mora kaznovati. Od takšnega gospoda, ki naj bi ostal na srbski klopi, česa takega ne bi pričakovali, ampak …

A že v izdihljajih prve polovice tekme so Švicarji izenačili, po kombinirani akciji in podaji Silvana Widmerja z desne strani je zadel Embolo. Srbi so bili v začetku drugega polčasa znova nezbrani, po vsega treh minutah so prejeli tretji gol po kombinirani akciji Švicarjev, ki jo je z natančno odmerjenim strelom zaključil Remo Freuler.

Srbski selektor Dragan Stojković je z dvema menjavami - vstopila sta Luka Jović in Nemanja Gudelj - skušal poživiti igro svojih varovancev, a je bil v tem neuspešen. Švicarji so do konca tekme nadzorovali potek dogajanja, v 57. minuti pa je Embolo zapravil priložnost za četrti gol Švicarjev, potem ko je iz bližine streljal prek srbskih vrat. Štiri minute kasneje je bil po strelu z 12 metrov netočen tudi Tadić. To je bila tudi zadnja resnejša akcija na srbski strani, v končnici tekme pa niso imeli ne moči ne znanja za preobrat.

"Švici čestitam za zasluženo zmago. Z rezultatom seveda nismo zadovoljni. Vse od prihoda smo imeli veliko kadrovskih težav. Fantje so se borili, kolikor so se lahko, dali so vse od sebe. Za tako visoko raven to ni bilo dovolj, vendar obstajajo objektivni razlogi. Kar zadeva moj nadaljnji status, marca začenjamo kvalifikacije za evropsko prvenstvo," je po tekmi povedal Dragan Stojković.

Članki iz rubrike