evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

dm
dm
1 05.11.2022 10:42:06

Bo Jojo zaigral proti Muri? V kakšnem stanju je? Takole odgovarja trener Maribora

Bo Josip Iličić v nedeljo po dvanajstih letih znova zaigral za Maribor?

Morda je to zgolj marketinška poteza, morda poteza iz obupa. Josip Iličić še vedno ni optimalno pripravljen, toda na prihajajočem velikem štajersko-prekmurskem derbiju bo prvič po vrnitvi v Ljudski vrt v kadru za tekmo. Točno mesec dni po svojem prvem treningu po ponovni zadolžitvi mariborske opreme bo torej eden od kandidatov za nastop na izjemno pomembnem dvoboju z Muro.

Trener Štajercev Damir Krznar sicer priznava, da popularni Jojo še ne more igrati vseh 90 minut. A ocenjuje, da bi slovenski čarovnik lahko tudi v takšnem stanju Mariboru prinesel prvo zmago po štirih zaporednih prvenstvenih neuspehih.

»Zagotovo še ni pripravljen na zahteve, ki jih s seboj nosi igranje vseh 90 minut. Zagotovo pa lahko že igra v določenih delih tekme. Vnaprej ne morem reči, koliko bo igral, če bo sploh igral. Vse je odvisno od tega, kako se bo odvijala tekma je poudaril Damir Krznar.

»Poskuša izpolniti vse zahteve, ki jih postavimo predenj. Taktično je praktično igralec, ki mu nobena stvar ni tuja, nova. Je zelo taktično dovršen igralec, z ogromno izkušnjami, ki rad pomaga vsem okrog sebe. Predvsem mladim, ki jih nosi. Ima karakteristike vodje. Še vedno mu je težko v kondicijskem smislu, zato je včasih nezadovoljen s sabo, kar je normalno v tem trenutku. V določenih delih tekme nam bo zagotovo lahko pomagal. Še vedno ni v optimalnem stanju, vendar verjamem, da nam lahko že zdaj pomaga,« je pohvalil svojega zvezdniškega varovanca.

In pojasnil, kje bo Josipa Iličića najverjetneje uporabljal: »Igra lahko na položaju 'polšpice' ali na krilnem napadalcu. V tem trenutku je zaradi njegovega kondicijskega primanjkljaja, ki še vedno obstaja, bolj logično, da bi igral na položaju 'polšpice'. A seveda ne bom trdil, da bo zgolj tako.«

Članki iz rubrike