Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
04.11.2022 19:33:30
Deli članek:

Tako se je na besede Alberta Riere o Muri odzval Damir Čontala! Kaj pa bi povedal …

m24.si

Trener črno-belih o razmišljanjih 40-letnega Španca.

Na tiskovni konferenci v Fazaneriji pred derbijem z Mariborom si seveda nismo mogli kaj, da Damirja Čontale ne bi soočili z razmišljanji Alberta Riere o soboškem prvoligašu, ki jih je delil z javnostjo. "Znotraj strokovnega vodstva imamo odprto stavo. O tem smo se pogovarjali že po gostovanju v Kopru. Govora je torej o tem, kdo bo drugi. Ker moramo biti mi na vrhu, drugače niti ne smemo razmišljati. Ko sem se pripravljal na prve tekme, sem opravil podrobno analizo vseh nasprotnikov. In v mojih očeh je izstopala Mura. Ima izkušene nogometaše, ki stalno igrajo na visoki ravni, hrbtenica ekipe je v tej ligi zelo pomembna. Ravno zaradi tega sem že po zmagi nad Muro v uvodnem krogu dejal, da bi lahko bilo to naše leto. V moji glavi smo premagali glavnega tekmeca. Opozarjali so me, da je tu Maribor, da bo nevaren tudi Koper, a ves čas sem imel ta občutek glede Mure. Stavil sem torej nanje," je razkril 40-letni Španec.

"Bi pred štirimi tedni povedal enako?" se je smehljaje odzval trener črno-belih. "Vsekakor se zavedamo, da smo kakovostni, prav tako, da je ekipa precej prenovljena, poleg tega so posamezniki spremenili igralne položaje, kar nas je na začetku sezone verjetno stalo nekaj točk. Ko jih ni bilo toliko, kot bi si želeli, je to vplivalo tudi na psiho igralcev, na samozavest in celotno vzdušje okrog kluba, kar je nekatere stvari še otežilo. Zdaj Mura postaja vse stabilnejša, naša želja je, da smo vsako tekmo boljši. Ne bo šlo vedno tako kot v preteklih tednih, je pa lepo, da nas tudi drugi spoštujejo in razmišljajo o tem, da smo tekmeci za vrh. Da so prepoznali kakovost, delo in napredek ekipe. Upam, da bomo te besede v prihodnje upravičevali."

Z drugim mestom ali še čem več? "Naš cilj je jasen – uvrstitev med prve tri, seveda vsak tekmuje z željo, da bi bil prvi. Nismo izjema. Najraje bi zmagali na vseh tekmah do konca in osvojili naslov, a marsikaj bo treba vprašati tekmece. Zadovoljni bomo, če bomo dosegli cilj, če bo možnost za kaj več, tudi za največ, jo bomo poskušali zagrabiti," pravi Damir Čontala.