Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.08.2022 21:12:07
Deli članek:

Trener Mariborčanov ima načrt! Vijoličasti že opravili s treningom v Romuniji! (foto)

Grega Wernig

Maribor pred zadnjo priložnostjo, da si priigra evropsko jesen.

Mariborčani so črno serijo porazov prekinili z dvema remijema, ki nakazujeta, da se stvari v štajerski prestolnici vseeno obračajo v nekoliko boljšo smer. Vijoličaste še vedno čaka ogromno dela, če bodo želeli nadoknaditi zaostanek, ki so si ga priigrali v prvih krogih domačega prvenstva, še pred tem pa jih čaka zadnja priložnost, da se ponovno uvrstijo v skupinski del enega od evropskih tekmovanj.

Na povratni tekmi play-offa kvalifikacij za Konferenčno ligo se bodo pomerili s serijskim romunskim prvakom Clujem, prva tekma v Ljudskem vrtu se je končala brez zadetkov. "Cluj ima individualno kakovost, dovolj rešitev za napadalno raznovrstnost. Imajo izkušnje, znajo izkoristiti določene situacije med tekmo do meje dovoljenega. Postaviti se moramo zanesljivo, dovolj trdno v obrambi, moramo pa biti pogumnejši in konkretnejši v fazi napada," je pred odhodom v Romunijo povedal strateg na klopi Maribora Damir Krznar.

"Verjamem, da smo in da bomo boljši. Ustvarili smo povezavo z moštvom, igralci počasi sprejemajo naše zamisli. Težko je priti med sezono, dva dni pred prvo uradno tekmo na klopi. Smo v fazi, ko se prilagajam ekipi in hkrati ekipa meni. Potrebujemo obdobje sedmih do desetih dni povezanih treningov, da bi lahko posegli po večjih spremembih. A bo tudi trenutno izhodišče dovolj, da lahko brez velikih napak v igri uresničimo namen. Tekmeci imajo tudi določeno evropsko kilometrino, ne glede na njihovo prednost v tržni vrednosti ekipe pa jim ne priznamo, da so boljši," odločno pravi hrvaški strokovnjak, ki bo lahko znova računal tudi na Nemanjo Mitrovića in Andraža Žinića.

Krznar se zaveda, da je povsem možno, da bo obračun na romunski zelenici podaljšan. Ravno podaljški so bili letos usodni za vse preostale slovenske predstavnike v Evropi. "Imamo načrt tudi v primeru, če bo tekma šla v podaljške. Katere igralce takoj poslati na igrišče, koga prihraniti za nadaljevanje tekme, celo za morebitne enajstmetrovke. Upoštevati je treba tudi spoznanje, da tiste posameznike, ki lažje prevzemajo odgovornost, imamo na igrišču v najpomembnejših trenutkih. Stanje je spodbudno, sposobni smo narediti odločilni korak."