Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.08.2022 13:41:50
Deli članek:

'Vojna' med navijači Maribora še kar traja: Viole na eni, vsi drugi na drugi strani ...

alesfevzer.com

Navijači Maribora na nasprotnih bregovih.

Začelo se je po domači tekmi s Helsinki, ko so navijači z vzhodne tribune izžvižgali tako takratnega trenerja Radovana Karanovića kot športnega direktorja Marka Šulerja in vse mariborske nogometaše. Gregor Sikošek, na tisti tekmi kapetan Maribora, je po porazu s Finci začel z delitvijo na 'prave' in 'neprave' navijače, pri čemer je za prave označil Viole, ki so igralcem kljub porazu namenile aplavz, za neprave pa tiste, ki so žvižgali.

Nadaljeval je Radovan Karanović, ki je uporabil podobno retoriko. Nato je prišel večni derbi, na katerem so Viole razvile transparent, na katerem je pisalo "Selektorji z vzhoda, če hočete menjati trenerja po vsakem porazu, začnite navijati za Olimpijo". Transparent, ki je podobno kot besede Sikoška in Karanovića naletel na veliko neodobravanje navijačev, ki niso nastanjeni na južni tribuni Ljudskega vrta.

Viole so nadaljevale s podobno retoriko tudi na tekmi s Clujem, ko so razvile transparent "Jug je srce Maribora, mi smo srce juga", ki je bil prav tako namenjen vsem tistim navijačem, ki kritizirajo vijoličaste v letošnji sezoni, in takšnih zares ni malo.

Tudi na tekmi s Celjem so Viole razvile transparent. "Navijači kluba, ne rezultata!«"so zapisali najglasnejši mariborski navijači in tako dali še enkrat jasno vedeti, kaj mislijo o vseh tistih, ki kritizirajo njihov ljubljeni klub. Ko so potem Viole v prvem polčasu štajerskega derbija želele pozvati vzhodno tribuno, da začne navijaški napev skupaj z njimi, se vzhod ni oglasil. Pričakovano. 'Vojna' med mariborskimi navijači tako še vedno traja …