Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ro
ro
0 04.07.2022 12:39:10

Še kakšna prodaja v Muri ni izključena, takšna pa je podoba zelene Fazanerije (foto)

alesfevzer.com
Sobočane v četrtek čaka uvodna preizkušnja v novi sezoni.

Petkov prijateljski dvoboj z avstrijsko drugoligaško ekipo FAC je pomenil tudi konec pripravljalnega obdobja, zdaj se začenja zares. Že v četrtek je na sporedu prva tekma 1. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo proti Sfintulu, Mura se bo v Moldaviji predstavila s prenovljeno zasedbo. Kadrovsko dogajanje je bilo tako živahno, da ga je na kratko nemogoče povzeti. Mursko Soboto so zapustili Tomi Horvat, Jan Gorenc, Nardin Mulahusejnović, Marko Zalokar, Klemen Šturm, Mitja Lotrič in Marin Ljubić, nove moči pa so Nikola Petković, Martin Šroler, Josip Majić, Klemen Mihelak, Srđan Kuzmić, Dardan Shabanhaxhaj, Darick Kobie Morris in Vito Štrakl. Ekipi sta se prav tako priključila Tarik Bagola in Jan Đapo, ki sta bila posojena v Beltince oziroma Krko. Mirlinda Dakuja bi lahko uvrstili v obe skupini. Najprej je odšel in se pridružil pripravam Osijeka, toda kosovski napadalec se je kmalu spet vrnil na ravnico in bo tudi v prihodnje s statusom posojenega igralca slavonskega prvoligaša močno orožje Damirja Čontale.

1fazanerija trava ac
Aleš Cipot

"Prestopni rok je bil doslej zelo aktiven in je, kar zadeva prihode, zaključen. Pripeljali smo večino igralcev, ki smo si jih želeli, in tako pomladili ekipo ter ji dodali ogromno potenciala. Z nekaterimi ponudbami žal nismo mogli tekmovati, saj ne želimo prekoračiti svojih zmožnosti. Naše vodilo je delo na dolgi rok. Menim, da je ekipa vsaj enakovredna tisti iz pretekle sezone, če ne celo boljša," se je na sestavo igralskega mozaika ozrl Denis Rajbar.

Odhod Tomija Horvata v Sturm je pomenil nov mejnik v zgodovini soboškega prvoligaša. Vezist iz Turnišča je klubske barve zamenjal ob rekordni odškodnini, tudi selitev Jana Gorenca v belgijski Eupen je osvežila račun črno-belih. "To je dokaz, da se v Muri dela dobro, da imajo igralci tukaj možnost razvoja, napredka in prestopa v klube, ki igrajo na višji ravni. Prestopi nam zagotavljajo finančno stabilnost za prihajajočo sezono. Je pa res, da do konca prestopnega roka ni izključena še kakšna prodaja," je pojasni športni direktor.
Ni skrivnost, da je najbolj oblegan obetavni Niko Kasalo. Šestnajstletnega napadalca podrobno spremlja lepo število uglednih klubov in prej ali slej bo prišla ponudba, ki se niti igralec niti Mura ne bosta mogla upreti. Po naših informacijah morda že zelo kmalu ... Prav tako ni skrivnost, da bi se novim izzivom naproti utegnil podati še Žiga Škoflek, s katerim se Sobočani pogovarjajo za predčasno prekinitev sodelovanja.

2fazanerija trava ac
Aleš Cipot
Ampak zdaj so misli usmerjene v četrtek, v izjemno pomemben spopad s Sfintulom v prvem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo. Prekmurci so v vlogi favorita, navsezadnje so v plesu kroglic imeli status nosilca, toda mednarodno prizorišče lahko skriva mnoge pasti. "Vemo, da se tekme v Evropi razlikujejo od prvenstvenih. Podcenjevanja ne sme biti nikoli, spoštujemo vsakega nasprotnika. Na prvi preizkušnji si želimo pripraviti dobro izhodišče za povratni obračun, ko bomo prvič igrali na novi zelenici. Verjamem, da se bomo takrat z našimi navijači veselili napredovanja," je optimist Denis Rajbar. K temu dodajmo, da je medtem travna ruša v Fazaneriji položena po celotni igralni površini. Do konca prihodnjega tedna mora 'mirovati', vmes jo bodo kakopak tudi skrbno negovali, v prihajajočih dneh pa bo obilo dela tudi z urejevanjem okolice.

3fazanerija trava ac
Aleš Cipot

Članki iz rubrike