900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
4 04.07.2022 08:52:59

Celjani odgovarjajo na obtožbe Koprčanov: Da smo jim ukradli igralca? Oni so nam ...

Martin Metelko
Razplamtela se je prava mala vojna med Celjani in Koprčani.

Charles Chuwubuikem Ikwuemesi. Za bližnje Charlie. Ali poslovenjeno Čarli. Šele dvajsetletni Nigerijec se je v drugem delu pretekle sezone izkazal v dresu Krškega. Visokorasli, kar 195 centimetrov visoki in zelo robustni napadalec je na 11 prvenstvenih tekmah zabil štiri gole in opozoril nase prvoligaše. Želeli so ga v Celju in želeli so ga v Kopru, kjer so v Nigerijcu videli zamenjavo za Lamina Colleyja, ki je v šeststo tisočakov vrednem prestopu Slovenijo zamenjal za Madžarsko. Tako prvi kot drugi so ga preizkušali.

Primorci na eni tekmi, ko so s 3:2 premagali Radnički iz Niša, Ikwuemesi je zabil dva gola. Iz vira blizu aktualnih slovenskih državnih podprvakov smo dobili informacijo, da so se Koprčani tako z nogometašem kot z njegovim klubom Krškim dogovorili glede vseh podrobnosti in da bo Ikwuemesi že kmalu predstavljen kot novi nogometaš Kopra, toda kmalu zatem se je mladenič pridružil treningom Celja, s katerimi je pred preizkušnjo v Kopru že treniral.

In na koncu je Čarli tudi podpisal pogodbo s Celjani, kar je močno zmotilo prvega moža Kopra Anteja Guberca, ki je grofe obtožil, da so jim ukradli nogometaša. "Preden je prišel k nam, je bil v Celju, to drži, vendar pogodbe ni podpisal. Nas so potem iz Krškega klicali, ali bi nas morda zanimal, in dogovorili smo se, da pride na preizkušnjo. Nekaj dni je bil z ekipo na krajših pripravah, treniral z nami in odigral tekmo, po kateri smo se s fantom dogovorili o vseh podrobnostih sodelovanja, dan zatem še s predstavniki Krškega. Uskladili smo se glede pogojev za prestop in vse spravili tudi na papir, toda potem so nam igralca kar na lepem 'ukradli'. Po dveh dneh ga ni bilo več v Kopru," je za vaš in naš časnik pretekli torek razložil Guberac.

"Kako smo jim ukradli napadalca? Ah … S Krškim imamo že dolgo dobro sodelovanje. Tega fanta smo si ogledovali že nekaj časa, govorili s predsednikom Krškega o njem in o pogojih prestopa. S Krškim smo se vse dogovorili. A fant je mlad, ima agenta iz Nigerije in zato se je vse malce zavleklo. Toda z njim smo bili že kar nekaj časa vse dogovorjeni. Zato ne razumem, kako bi lahko mi njim ukradli nogometaša," nam je direktor grofov Valerij Kolotilo zaupal njihovo stran zgodbe. In razkril še eno zanimivost: "Lahko razkrijem, da sem bil jaz tisti, ki je ponudil mlademu Rayu Rudonji pogodbo, a na koncu se je on odločil, da odide v Koper. In kaj? Bom zdaj jaz govoril, da mi je Ante Guberac ukradel igralca? Zakaj bi to rekel? Igralec se je odločil, kot se je odločil. To je bila njegova želja in jaz jo spoštujem. Kaj bi moral zdaj narediti jaz? Se kregati z Gubercem, zakaj je vzel tega igralca? Nikakor. Igralec je izbral Koper in to je to, tako kot je Charles Ikwuemesi izbral Celje."

Značke: celje, koper

Članki iz rubrike