Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ro
ro
0 03.07.2022 18:59:55

Barišić vrača udarec! Zdaj hude obtožbe na račun dvojca Prosinečki-Rudonja! Švicarji, Mudrinski, kosovska banka ...

alesfevzer.com
Novo poglavje medsebojnega obtoževanja.

Napovedi o nadaljevanju medsebojnega obtoževanja v Olimpiji se nadaljujejo. Po petkovi tiskovni konferenci Adama Deliusa sta v soboto svoje povedala Robert Prosinečki in Mladen Rudonja, zdaj se je oglasil še Igor Barišić. "Na plačilni listi smo imeli 42 igralcev, jaz pa sem preprečil prihod novig, dokler kadra ne zmanjšamo na 25. In zaradi tega je nastal cirkus," je pogovor za Index začel direktor zeleno-belih.

"Skupaj s svojim botrom, našim športnim direktorjem Mladenom Rudonjo, sta začela kombinacije z agenti iz Zagreba, a ko smo izvedeli, s kom sodelujeta in kaj delata, smo blokirali vse prestope. Eden in edini zastopnik je bil Dalibor Kvrgić. Priporočil bi jima svoje igralce, ki so bili v povprečju stari 29, 30 let, in hoteli so, da bi imeli pri nas dvakrat višje plače, kot v dozdajšnjih klubih," je povedal Igor Barišić in v zgodbo vpletel tudi najboljšega strelca v 1. SNL v pretekli sezoni, ki je v preteklih dneh dvignil toliko prahu. "Izsiljevala sta nas, da pripeljemo Ognjena Mudrinskega. Star je 31 let in hoteli so, da mu damo 200 tisoč evrov na roke za podpis pogodbe, 46 tisočakov provizije njegovemu očetu ter letno plačo 240 tisoč evrov."

Nato so prišle na vrsto 'zloglasne' priprave na Bledu. "Dobili smo informacijo, da trenerja z ekipo ni bilo na niti enem zajtrku ter da se je morda le dvakrat, trikrat pojavil na dopoldanskem treningu. Sicer se je udeleževal le popoldanskih. Prav tako smo dobili informacije, da so v njegovem predsedniškem apartmaju v hotelu popivali, kadili in kartali do štirih zjutraj in kdo ve, kaj vse so še počeli." Kot 'dokaz' je priložil fotografijo 'delovnih pogojev', a dejstvo je, da ne iz hotela, temveč se zdi, da je nastala v klubskem ekonomatu …

"Dva dneva pred koncem priprav je predsednika izsiljeval, da ne bo vodil prijateljske tekme proti Šibeniku, če jaz ne bom odšel. Z njim so se združili športni direktor, team manager, šef ekonomata, naš PR … Predsednik je stopil na mojo stran in se jih rešil," pravi Igor Barišić in nadaljuje: "Vsi so podpisali papirje proti meni in izsiljevali predsednika, ki sem ga jaz pripeljal v Olimpijo, da je reši pred bankrotom. Vložili smo več kot osem milijonov evrov in sanirali klub, oni pa so hoteli, da se midva umakneva, da bi ga vodili oni."

In kako je s poskusom domnevne prodaje kluba? "Pogovarjala sta se z vlagatelji iz Švice, ki so želeli kupiti klub za dva milijona evrov. In o ničemer nas nista obvestila. Rudonja je podpisal pogodbo, s katero se obvezuje, da jim bo posredoval vse potrebne informacije. Imam ta papir, pokazal ga bom na tiskovni konferenci. Glede na to, da klub trenutno nima denarja, sta nas hotela 'pritisniti', da dvignemo roke in vzamemo ta dva milijona," je odvrnil direktor Olimpije ter pojasnil, zakaj Robert Prosinečki ni dobival plačila: "Zahteval je, da mu plačo nakazujemo na račun banke iz Kosova. Vse to je šlo prek njegovega prijatelja iz otroštva Boštjana Blažinčiča. Agenta iz Krškega, ki je na klub poslal mail, da Prosinečkega plačujemo prek podjetja Crocs. Team manager je izkoristil naš elektronski podpis, kar sem izvedel teden dni pozneje in vse zaustavil."

Članki iz rubrike