IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
5 29.04.2022 11:16:24

Rok Kronaveter BRUTALNO ISKRENO o Simonu Rožmanu: Njegov NAJVEČJI PROBLEM je bil ...

Grega Wernig
Izkušeni vezist Maribora nima dobrega mnenja o Simonu Rožmanu.

Kolegi iz tiskane izdaje Ekipe SN so se pred jutrišnjo tekmo med Mariborom in Koprom pogovarjali z Rokom Kronavetrom. V zelo zanimivem intervjuju je Mariborčan razkril marsikaj zanimivega. Jasno, beseda je tekla predvsem o jutrišnjem spektaklu v Ljudskem vrtu, toda popularni Krona je podal svoje mnenje tudi o številnih drugih stvareh. O Green Dragonsih in sredincu, ki jim ga je namenil. Pa o Simonu Rožmanu. In še in še. 

Čaka vas tekma za prvaka, kot smo jo poimenovali mediji in kot ste jo navsezadnje poimenovali tudi v vaši piar službi. Kako jo pričakujete?

Tekma lahko odloči veliko. Vemo, kaj je na kocki. Ekipi sta v dobri formi. Pričakujem dobro tekmo, spektakel, ampak igramo na domačem igrišču, zato moramo pokazati večjo željo po naslovu prvaka od Koprčanov.

Je v garderobi in mestu čutiti podobno vzdušje kot lani pred finalno tekmo z Muro? Resda situacija ni povsem enaka, kajti obračun s Prekmurci je bil zadnji v sezoni, po tekmi s Koprčani pa vas čakajo še trije krogi, a vendarle.
Je precej podobnosti s tisto tekmo z Muro. Kot ste dejali, je tisti dvoboj s Prekmurci neposredno odločal o naslovu prvaka, bil je zadnji dvoboj v sezoni. Po tej tekmi s Koprom stvari še ne bodo končane, vendar bi se z zmago zelo približali naslovu slovenskega državnega prvaka.

Ker smo že pri tekmi z Muro iz prejšnje sezone: Simon Rožman se je odločil za precej mlado zasedbo proti Prekmurcem. Za to odločitev je dobil veliko kritik, oglasili so se številni, tudi Zlatko Zahović denimo. Prepričani, da na takšnih tekmah morajo igrati bolj izkušeni nogometaši. Radovan Karanović v drugem delu sezone veliko koristi tako vas kot Marcosa Tavaresa, najbolj izkušena nogometaša Maribora. Kako pomembne so vajine izkušnje v boju za naslov prvaka?

Mislim, da so zelo pomembne. Na tekmi z Muro v prejšnji sezoni je po mojem mnenju trener naredil napako, ko je v začetno enajsterico uvrstil več mladih. Vemo, da nekdo, ki še ni igral takšne tekme oziroma ima v nogah zelo malo takšnih tekem, težko pokaže, kaj zna. Tako da je bila ta Rožmanova odločitev zagotovo napačna. A tako se je nekdanji trener pač odločil, navsezadnje je on tisti, ki je odgovoren za rezultat. Mislim, da si na domačem igrišču takšnega poraza v zadnjem krogu ne smeš dovoliti. Toda to je zdaj zgodovina, to je treba pozabiti. Skozi sezono se je videlo, da vsaka ekipa potrebuje izkušene igralce. Nekaj tekem smo izkušeni igralci tudi odločili. Seveda zgolj izkušnje niso jamstvo, vendar vseeno mislimo, da se znamo izkušeni igralci drugače odzvati na tekmah, ko je poln stadion, ko se lomi prvenstvo. Mi, ki smo dali takšne stvari v svoji karieri že čez, lažje odgovorimo na neke situacije, ki se zgodijo na tekmi.

Celoten pogovor z Rokom Kronavetrom si lahko preberete samo v današnji tiskani izdaji Ekipe SN, ki jo najdete tudi na TRAFIKA24.SI. 

Članki iz rubrike