Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.04.2022 10:37:50
Deli članek:

Angleški HULIGANI NAPADLI nemške novinarje! Kar sredi prenosa so jim prišli od zadaj in ... (VIDEO)

Profimedia

Prva polfinalna tekma lige Europa med West Hamom in Eintrachtom iz Frankfurta se je končala z zmago Nemcev (1:2).

Kot je to že običajno je imel Eintracht močno podporo svojih navijačev, več kot 5000 se jih je odpravilo v London. A po obračunu je nogometno javnost pretresla novica o napadu domačih navijačev na gostujoče novinarje. Radijska komentatorja Timo Brockmeister in Philipp Hofmeister v zadnji vrsti novinarske tribune sta doživela napad od zadaj, huligani so se jima prikradli za hrbet in ju brutalno napadli ter jim iz glave iztrgali slušalke. Dramatično dogajanje je bilo mogoče slišati v neposrednem radijskem prenosu.

"Moja predstava o angleškem nogometu je uničena. Ves čas imava občutek, da bi naju lahko nekdo udaril ali naju zadel z nekim predmetom," je že med prenosom dejal Hofmeister. Po tekmi sta gospoda izjavila, da česa podobnega še nikoli nista doživela. Do napada je prišlo po izenačujočem zadetku West Hama.

Vodstvo West Hama je sporočilo, da bo skrbno pregledalo posnetke nadzornih kamer in skušali identificirati napadalce ter jih strogo kaznovati. "Seveda, če se pričanje nemških novinarjev izkaže kot točno," so še dodali Angleži, kot da jim ne bi povsem verjeli na besedo.