IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

ba
ba
7 29.04.2022 10:34:47

Ali Fazanerija dobiva NOVO ZVEZDO? Glavni igralec zgodbe je miren!

Aleš Cipot
V preteklem obdobju je bil najbolj izpostavljen igralec Mure Mihael Klepač, ki je 'vstal od mrtvih', vse bolj pa trener Damir Čontala zaupa tudi obetavnemu in v Fazaneriji vzgojenemu Tiu Cipotu, ki se je na zadnjih dveh tekmah dvakrat vpisal med strelce.

Kai Cipot je že zelo mlad opozoril nase in postal standardni član prve ekipe, statistika pa je dovolj zgovorna. Mladenič, ki je v četrtek praznoval 21. rojstni dan, je doslej zbral že 63 prvoligaških nastopov in se osemkrat vpisal med strelce, Ante Šimundža mu je priložnost namenjal tudi na mednarodnem prizorišču. Ampak zgodba se ni razpletla v skladu z željami črno-belih. Vsaj za zdaj. Vmes se je zgodil 'zastoj', ki je privedel do tega, da so se v Fazaneriji lotili novega projekta. Ocenili so, da bi bil lahko visoki napadalec na položaju osrednjega branilca vendarle uspešnejši, in zdaj se že nekaj časa pripravlja na novo vlogo, medtem pa je prišel v ospredje njegov mlajši brat Tio.

Ni jih malo, ki so napovedovali in nestrpno pričakovali »eksplozijo« krilnega napadalca, ki je pred dnevi dopolnil 19 let, zdaj pa so opazni tudi prvi obrisi v tej smeri. V mlajših selekcijah je bilo njegov talent nemogoče spregledati in še vedno krepko pomaga tudi mladinski zasedbi, nenehno pa je v zraku viselo vprašanje, kako bo »preživel« prehod v člansko konkurenco. Na tej poti so se že mnogi opekli, Tio je za zdaj kos izzivu. Z delom na treningih si je prislužil zaupanje Damirja Čontale in ga na zadnjih treh preizkušnjah upravičil. V Šiški je bil proti Bravu član začetne enajsterice in odigral spodobnih 68 minut, tudi v domačem obračunu z Aluminijem je ohranil takšen status ter ga nadgradil s prvencem med elito, ob porazu z Radomljami ob Kamniški Bistrici je bil na zelenici v drugem polčasu. In se še na drugi zaporedni tekmi vpisal med strelce – postavil je končni izid.
Pravega zadovoljstva ob spoznanju, da je Mura ostala praznih rok, seveda ni moglo biti, vsekakor pa je dobil dodaten zagon za nadaljnje delo in nekaj prepotrebne samozavesti. Mnogi pričakujejo, da se bo njegova minutaža odslej zgolj stopnjevala, sam pa je precej bolj skromen. "Ostajam miren, potrpežljiv. Čakam na priložnosti, in ko jih dobim, si po najboljših močeh prizadevam, da bi jih čim bolje izkoristil. Še naprej sem trdno na tleh," je preudarno pristavil najstnik in tudi takšno razmišljanje je gotovo obet, da muraši morda dobivajo novega zvezdnika.

cipot daku mm
alesfevzer.com

Značke: tio-cipot, mura, kai-cipot

Članki iz rubrike