IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

rb
rb
4 29.04.2022 08:53:35

KOPRSKI TERMINATOR pred spopadom z Mariborom: Jaz in OGNJEN MUDRINSKI? Veste kaj ...

Martin Metelko
Z uvrstitvijo v finale pokalnega tekmovanja in zmago nad Olimpijo, s katero so ostali v boju za naslov prvaka, so kanarčki v pričakovanju gostovanja v Ljudskem vrtu dobili dodaten odmerek samozavesti in močan veter v jadra. Delež k želenemu scenariju je z odločnima predstavama prispeval Ivan Novoselec. Zaradi izjemne telesne moči mu lahko rečete 'koprski terminator', predstavil se je v dveh vlogah. Pred spopadom z Mariborom je razpoložen optimistično.

Pokalno srhljivko s Celjani je na Bonifiki odločil Bede Osuji, za skalp Olimpije je tri dni pozneje poskrbel Kaheem Parris. Oba sta zadela s bele točke, toda eden od koprskih junakov je bil nedvomno tudi Ivan Novoselec. V različnih vlogah! Proti grofom je v obrambi zasedel mesto ob desni stranski črti, v obračunu z zmaji je z Žanom Žužkom sestavljal navezo osrednjih branilcev. Obakrat je delo opravil odlično. Dobil je nešteto dvobojev tako v zraku kot na tleh, obenem je izjemno telesno močan 26-letni Hrvat izžareva energijo, s katero je okužil tudi soigralce. In v najtežjih trenutkih so jo znali tudi unovčiti. Trpeli so v obeh preizkušnjah, dejstvo pa je, da so znali trpeti. Oziroma so bili na to pripravljeni, kar razkriva gromozansko željo varovancev Zorana Zeljkovića po uspehu.


Imamo dobro ekipo

"Odlično, sijajno," se je po veliki zmagi, ki je rumeno-modre zadržala v igri za dvojno krono, odzval Ivan Novoselec. "Gremo iz tekme v tekmo in ostajamo skromni. Toda ob vedenju, da imamo dobro ekipo, ki premore tudi dovolj širine, kar je izjemno pomembno. Borimo se za obe lovoriki, gotovo bo nadvse zanimivo vse do konca sezone," je nadaljeval nogometaš iz Varaždina.
Za uspeh proti zmajem je bilo treba garati. "Olimpija igra odlično, tega smo se zelo dobro zavedali. Tako kot vedno smo nasprotnika temeljito analizirali in se nanj ustrezno pripravili. Vedeli smo, kako se moramo postaviti na igrišču, ter dosegli svoj namen. Vsem soigralcem moram čestitati za izjemno borbenost in srčnost, ki so ju kazali vse do zadnjega sodniškega žvižga. Drži, da je bilo zlasti v končnici zelo zahtevno, ampak tako pač je. Ko se ekipa znajde v zaostanku, poskuša v zadnjih minutah zaigrati na vse ali nič, mi smo se postavili v malce bolj obrambno držo. Glavno je bilo, da smo ob fanatičnem pristopu vsakega posameznika ohranili zbranost in disciplino, to nas je pripeljalo do želenega dosežka."

Spoznali so, kako daleč smo prišli

Po dolgem času je bila kulisa na Bonifiki znova prijetna, na tribunah se je zbralo nekaj več kot dva tisoč gledalcev. "Ljudje v Kopru so očitno spoznali, kako daleč smo že prišli. Ne manjka nam veliko, da bi nam uspelo uresničiti nekaj velikega, in res sem zadovoljen, da smo imeli takšno podporo. Spodbuda Tifozov nam pomeni ogromno, so naš 12. igralec v pravem pomenu te besede. Močno verjamem, da bo tako tudi v prihodnje," pravi Ivan Novoselec.
Ni jih bilo malo, ki so dvomili, da bi lahko Koprčani v zgolj štirih dneh odigrali takšni tekmi, ampak posledice Celja jim je uspelo hitro odpraviti. "V zadostni meri se nam je uspelo regenerirati, osvežiti, kot sem že dejal, pa je izjemnega pomena širina kadra. Še zlasti, ko je spored tako natrpan, to je ena od naših odlik. Zato ni bilo strahu, da bi bili morda lahko utrujeni in posledično ne bi mogli pokazati vseh svojih sposobnosti. Da ne bi bili dovolj dobri. Smo odlično telesno pripravljeni, zelo dobro delamo, nikogar se ne bojimo," poudarja hrvaški branilec.

novoselec mm
Martin Metelko
V Ljudskem vrtu za dvojne točke

Misli Koprčanov so zdaj seveda pri naslednjem velikem izzivu. Pri tekmi leta v Ljudskem vrtu, ki bo pomembno vplivala na razplet boja za naslov prvaka. "Hja, za nas je tekma leta vsaka naslednja," je vzdihnil Ivan Novoselec. "Ne glede na nasprotnika je vsaka pomembna. Najpomembnejša! Vložek v Mariboru je zares velik, gre za dvojne točke. Zaupamo v svoje sposobnosti. Gremo se 'stepst' z vijoličastimi, cilj je seveda osvojiti ves izkupiček," je odločen pomemben člen kanarčkov, ki se bo pod Kalvarijo, če bo ostal v osrčju obrambe, ravsal z najboljšim strelcem lige Ognjenom Mudrinskim. Tudi to bo poslastica. "Uf, kaj naj povem ... Tega sploh ne bi komentiral, sem skromen. Bomo videli, kako bo v soboto. V mojih mislih je le to, da bi odigral čim boljše in ekipi pomagal do želenega dosežka."
V primeru uspeha v štajerski prestolnici bi Primorci naredili velik korak proti prvenstveni lovoriki, do pokalne trofeje jih loči le še finalni obračun. Sanjski scenarij ni več utopija ... "Verjamemo, da smo sposobni osvojiti dvojno krono. Vsi verjamemo, toda ostajamo na trdnih tleh, ne želimo nikogar omalovaževati. Smo v dobrem trenutku, imamo odlično ozračje, v takšnem ritmu želimo nadaljevati," je še povedal Ivan Novoselec.

Članki iz rubrike