Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.01.2022 18:49:55
Deli članek:

Zmaji prepričljivo BOLJŠI od prvoligaša iz BiH, po tekmi ŠE BOLJŠA NOVICA, podrobnosti ZELO ZANIMIVE

nk olimpija

Ljubljančani so v Umagu z 2:0 odpravili Rudar iz Prijedora. Zadetka sta dosegla Lamine Tall in Aldair. To je bila peta prijateljska tekma za Olimpijo v pripravah za drugi del sezone.

Olimpija je tekmo začela v postavi: Vidovšek, Ratnik, Korun, Delamea Mlinar, Andrejašič, Kapun, Tomić, Aldair, Mudražija, Špehar, Tall. Trener Dino Skender, zanimivo, ni opravil niti ene menjave.

Tik pred obračunom je nesreča doletela mladega vratarja Žana Mauricija, ki je med ogrevanjem staknil poškodbo in moral mesto med vratnicama prepustiti Matevžu Vidovšku. Ta je mrežo ohranil nedotaknjeno, na drugi strani pa je Olimpija zabila dva gola in slavila.

nk olimpija


Pomembnejša novica od zmage je prišla po tekmi. Pogodbo z zeleno-belimi je namreč podpisal mladi slovenski reprezentant Nik Prelec. Dvajsetletnika si je Olimpija sposodila do konca sezone od italijanske Sampdorie, po tem obdobju bodo imeli Ljubljančani možnost odkupa, tako je objavil klub. A, zanimivo, Prelec je domala istočasno podaljšal sodelovanje s klubom iz Genove do leta 2023. 

V Mariboru rojeni nogometaš je pri nekdanjem klubu Srečka Katanca v mladinskem pogonu odigral 99 tekem in dosegel 29 golov. V tako imenovani primaveri je zadel 22-krat na 78 tekmah.


Ko je bil fant na pragu uvrstitve v prvo ekipo Sampdorie, mu je načrte prekrižala poškodba. "Želim spet igrati, želim biti v polnem nogometnem pogonu. Napadalci seveda živimo od zadetkov in cilj je, da bi jih dosegel kar največ. Toda še pomembneje je, da bom Olimpiji pomagal do uresničitve zastavljenih ciljev," je ob prihodu v zmajevo gnezdo za uradno spletno stran kluba povedal Prelec.

Pred odhodom v Italijo je Prelec nosil dres Aluminija, v Kidričevem je blestel predvsem v sezoni 2015/16, ko je v kategoriji do 15 let na 16 tekmah dosegel kar 35 zadetkov.

m24



Na lanskem evropskem prvenstvu U21, ki ga je ob Madžarski gostila tudi Slovenija, je Prelec za zasedbo Milenka Aćimovića na šestih tekmah dosegel dva zadetka.